A mézeskalács minden karácsony elmaradhatatlan kelléke, a galette pedig egy csodálatos sütemény. A kettőt egyesítve így nem is kérdés, hogy egy varázslatosan ünnepi és csodálatosan finom desszert sül ki.
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe dobjuk. 2 sütőpapír között kb. 26-28 cm átmérőjűre nyújtjuk.
A töltelékhez a narancsokat vékony szeletekre vágjuk, körben levágjuk a héját és a keserű, fehér húst is.
A sziruphoz a vizet és a cukrot egy lábasba rakjuk, felforraljuk, beledobjuk a narancsszeleteket, és kb. 5 percig forralgatjuk.
A tészta közepére szórjuk a búzadarát, rárakjuk a narancsszeleteket, rászórjuk a vaníliás cukrot és a gyömbért, felhajtogatjuk a galette széleit, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
