Karácsonyi desszertek

Gluténmentescsokitorta

Gluténmentes csokitorta

Hozzávalók
A piskótához
4 db
tojás
150 g
eritrit
115 ml
olaj
150 ml
narancslé
90 g
rizsliszt
90 g
mandulaliszt
20 g
kakaópor
0.5 csomag
sütőpor
A krémhez
140 g
cukormentes étcsoki
140 g
cukormentes tejcsoki
Az összeállításhoz
180 g
cukormentes lekvár
300 g
mascarpone
A díszítéshez
8 - 10 szem
málna
néhány kocka csoki
330 g
habtejszín

Elkészítés

A gluténmentes csokitorta elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az eritrittel fehéredésig habosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat és a narancslevet is. A liszteket, a kakaóport és a sütőport egy tálba szitáljuk.

A sárgájás alapba dolgozzuk a lisztes részt, belekeverjük a fehérje felét, majd a másik felével már óvatosabban kevergetve fellazítjuk azt. A masszát 2 db 18 cm-es formába öntjük, és 175 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd a darabokra tört ét- és tejcsokira öntjük, és addig keverjük, amíg felolvad, végül lehűtjük.

A torta összeállítása

A piskótákat elfelezzük, így 4 réteget kapunk. Az alsó lapra kerül egy réteg lekvár, erre egy vékonyabb réteg csokikrém, majd megy rá egy piskótalap, amire lekvárt, majd újabb réteg krémet kenünk, ezt követi egy ugyanilyen réteg, és a végén egy piskótával zárjuk a sort. Ezután kb. 40 percig hűtőben pihentetjük a tortát.

A maradék krémet kihabosítjuk, majd belekeverjük a mascarponét. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, épphogy csak kezdjen el stabilabb állagú lenni, mert könnyen darabossá válhat. (Ha ez mégis megtörténik, egy picit rámelegítünk, vagy hozzáadunk kevés tejszínt, így újra jó halmazállapotú lesz a krémalap.)

Ezzel a krémmel egyszer körbekenjük a torta oldalát és tetejét, kb. 20 percre hűtőbe dobjuk, majd egy újabb réteggel átkenjük. A megmaradt, habzsákba töltött krémmel, málnaszemekkel és csokidarabokkal díszítjük a tortát.

gluténmentes csokitorta
Gluténmentes csokitorta

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 35 perc
Hűtés és elkészítési idő: 90 perc
Összesen: 140 perc

Még több gluténmentes recept:

Gluténmentes tahinis keksz
Gluténmentes sajtos puffancs
Cukor- és gluténmentes epres-zabos süti

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy torta lehet ugyanolyan finom, ha glutén- és cukormentesen készül. Ez a verzió szerintünk egyszerű és zseniális, el is fogyott azonnal a szerkesztőségben. Ráadásul, ha növényi tejszínt és laktózmentes mascarponét használtok, akkor még laktózmentes is lesz.

Hozzávalók

1 18 cm-es tortához
A piskótához
4 db
tojás
150 g
eritrit
115 ml
olaj
150 ml
narancslé
90 g
rizsliszt
90 g
mandulaliszt
20 g
kakaópor
0.5 csomag
sütőpor
A krémhez
140 g
cukormentes étcsoki
140 g
cukormentes tejcsoki
Az összeállításhoz
180 g
cukormentes lekvár
300 g
mascarpone
A díszítéshez
8 - 10 szem
málna
néhány kocka csoki
330 g
habtejszín

A gluténmentes csokitorta elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az eritrittel fehéredésig habosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat és a narancslevet is. A liszteket, a kakaóport és a sütőport egy tálba szitáljuk.

A sárgájás alapba dolgozzuk a lisztes részt, belekeverjük a fehérje felét, majd a másik felével már óvatosabban kevergetve fellazítjuk azt. A masszát 2 db 18 cm-es formába öntjük, és 175 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd a darabokra tört ét- és tejcsokira öntjük, és addig keverjük, amíg felolvad, végül lehűtjük.

A torta összeállítása

A piskótákat elfelezzük, így 4 réteget kapunk. Az alsó lapra kerül egy réteg lekvár, erre egy vékonyabb réteg csokikrém, majd megy rá egy piskótalap, amire lekvárt, majd újabb réteg krémet kenünk, ezt követi egy ugyanilyen réteg, és a végén egy piskótával zárjuk a sort. Ezután kb. 40 percig hűtőben pihentetjük a tortát.

A maradék krémet kihabosítjuk, majd belekeverjük a mascarponét. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, épphogy csak kezdjen el stabilabb állagú lenni, mert könnyen darabossá válhat. (Ha ez mégis megtörténik, egy picit rámelegítünk, vagy hozzáadunk kevés tejszínt, így újra jó halmazállapotú lesz a krémalap.)

Ezzel a krémmel egyszer körbekenjük a torta oldalát és tetejét, kb. 20 percre hűtőbe dobjuk, majd egy újabb réteggel átkenjük. A megmaradt, habzsákba töltött krémmel, málnaszemekkel és csokidarabokkal díszítjük a tortát.

gluténmentes csokitorta
Gluténmentes csokitorta

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 35 perc
Hűtés és elkészítési idő: 90 perc
Összesen: 140 perc

Még több gluténmentes recept:

Gluténmentes tahinis keksz
Gluténmentes sajtos puffancs
Cukor- és gluténmentes epres-zabos süti

Ha tetszett a Gluténmentes csokitorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept