Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
A kekszhez
- 160 g tahini
- 60 g méz
- 1 mk vaníliaesszencia
- 180 g mandulaliszt
- ½ tk őrölt gyömbér
- 1 késhegynyi őrölt kardamom
- 1 csipet só
- 8 g sütőpor
A tetejére
- 2 ek étcsokichips
Hozzávalók
A kekszhez
- 160 g tahini
- 60 g méz
- 1 mk vaníliaesszencia
- 180 g mandulaliszt
- ½ tk őrölt gyömbér
- 1 késhegynyi őrölt kardamom
- 1 csipet só
- 8 g sütőpor
A tetejére
- 2 ek étcsokichips
A tahinis keksz ne ébresszen senkiben rossz érzést, mert zseniálisan finom! Próbáljátok ki!
A tahinit egy nagyobb tálba rakjuk (ha túl kemény lenne, kicsit átmelegítjük a mikróban), majd hozzákeverjük a keksz többi hozzávalóját is.
A masszából 16-18 db golyót formázunk, és sütőpapíros tepsire pakoljuk őket. Kicsit mindegyiket lenyomkodjuk, hogy keksz formája legyen, és rárakosgatjuk a csokichipset.
Ezután mehet a 180 fokos sütőbe kb. 12 percre. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, és fogyaszthatjuk is.
- Előkészítés: 10 perc
- Elkészítés: 10 perc
- Sütés: kb. 10 perc
- Összesen: kb. 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!