Hozzávalók
A lapokhoz
- 300 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 100 g kristálycukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 50 g vaj
- 1 db tojás
- 3 ek olvasztott méz
- 3 ek tej
A krémhez
- 450 ml tej
- 100 g búzadara
- 200 g vaj
- 150 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
A rétegezéshez
- 2 ek sárgabaracklekvár
A csokis díszítéshez
- 60 ml habtejszín
- 80 g étcsoki
- 1 - 1 ek dió vagy kekszmorzsa
Hozzávalók
A lapokhoz
- 300 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 100 g kristálycukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 50 g vaj
- 1 db tojás
- 3 ek olvasztott méz
- 3 ek tej
A krémhez
- 450 ml tej
- 100 g búzadara
- 200 g vaj
- 150 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
A rétegezéshez
- 2 ek sárgabaracklekvár
A csokis díszítéshez
- 60 ml habtejszín
- 80 g étcsoki
- 1 - 1 ek dió vagy kekszmorzsa
A mézeskrémes-torta elkészítéséhez a lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk egy tésztává, amit aztán mérleg segítségével 5 egyenlő részre osztunk. Lisztezett felületen tortaforma méretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt megsütjük őket.
A krém
Közben nekiállunk a krém elkészítésének: a tejben a búzadarát sűrűre főzzük, majd megvárjuk, hogy kihűljön. A vajat a porcukorral és vaníliaaromával habosra keverjük egy kézi habverővel, hozzáadjuk a kihűlt búzadarás kását, s tovább habosítjuk, míg selymes krémet nem kapunk.
A krémet 3 részre osztjuk. A tortaforma keretét meghagyva, annak segítségével állítjuk össze a tortát. Az alsó tésztarétegen eloszlatjuk az első adag krémet, ráhelyezzük a következő lapot, majd ezt megkenjük 1 evőkanál baracklekvárral. Mehet rá még egy piskótalap, majd még egy adag krém, tészta, baracklekvár, végül az utolsó mézeslap. A tortaforma keretét meghagyva egy éjszakára hűtőbe (vagy 1-2 órára a fagyasztóba) tesszük. Ha eléggé megszilárdult a tortánk, levehetjük a keretet és bevonhatjuk az utolsó adag krémmel.
A csokidíszítés
A csokidíszítéshez a tejszínt felforrósítjuk és leöntjük vele a feldarabolt étcsokoládét. Lefedjük és körülbelül 5 percig állni hagyjuk. Ezután elkeverjük, hogy selymes csokikrémet kapjunk, egy cumiba vagy habzsákba töltjük, és így díszítjük vele a tortát. Dióval vagy kekszmorzsával megszórjuk, és el is készült az ünnepi tortánk.
Elkészítési idő: 45 perc
Hűtési idő: 1 éjszaka
Ha tetszett a mézeskrémes-torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!