Street Kitchen

Zserbótorta

Zserbótorta

Hozzávalók
A tésztához
500 g
liszt
130 ml
tej
30 g
tejföl
20 g
élesztő
2 db
tojássárgája
1 tk
cukor
1 csipet
A töltelékhez
350 g
baracklekvár
100 g
porcukor
240 g
darált dió
A csokimázhoz
50 g
porcukor
35 g
kakaópor
60 ml
forró víz
A díszítéshez
dió
280 g
vaj
80 g
vaj

Elkészítés

A zserbótorta tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, 5 részre osztjuk, mindegyiket műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, a tortaforma méretére vágjuk, majd a sütőpapírral bélelt formába tesszük. Erre simítjuk a lekvár negyedét, amire rászórjuk a porcukorral elkevert darált dió szintén negyedét. Következik egy újabb kinyújtott tésztalap, lekvár, dió, így rétegezve, amíg végül az utolsó tésztával befedjük a sütinket. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük, majd amikor langyosra hűlt, lekapcsoljuk a tortaformát, és egy deszkára fordítjuk a zserbót.

A csokimázhoz a porcukrot egy tálban összekeverjük a kakaóporral. A vajat egy lábasban felmelegítjük kis lángon, hozzáadjuk a vizet, majd a cukros kakaóport, és csomómentesre keverjük. Ezzel öntjük le a zserbót, amit néhány fél diószemmel díszítünk, aztán várunk vele legalább másnapig (!), hogy szépen szeletelhető és szaftossss legyen!

Elkészítési idő: 3 óra + egy éjszaka pihentetés

zserbótorta
Zserbótorta

Ha imádod a zserbót:

Zserbópite

Zserbó muffin

Cukormentes zserbó

www.streetkitchen.hu

A zserbó a téli időszak és persze a karácsony elmaradhatatlan sütije. Nóri szerint az igazi zserbó szinte elolvad a szádban, nincs belőle kispórolva a „töltelék”, és igazi retró, kamu csokimáz van a tetején. Na, ez a recept pont ezeket nyújtja, egyszóval tökéletes!

Hozzávalók

1 22 cm-es kapcsos tortaformához
A tésztához
500 g
liszt
130 ml
tej
30 g
tejföl
20 g
élesztő
2 db
tojássárgája
1 tk
cukor
1 csipet
A töltelékhez
350 g
baracklekvár
100 g
porcukor
240 g
darált dió
A csokimázhoz
50 g
porcukor
35 g
kakaópor
60 ml
forró víz
A díszítéshez
dió
280 g
vaj
80 g
vaj

A zserbótorta tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, 5 részre osztjuk, mindegyiket műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, a tortaforma méretére vágjuk, majd a sütőpapírral bélelt formába tesszük. Erre simítjuk a lekvár negyedét, amire rászórjuk a porcukorral elkevert darált dió szintén negyedét. Következik egy újabb kinyújtott tésztalap, lekvár, dió, így rétegezve, amíg végül az utolsó tésztával befedjük a sütinket. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük, majd amikor langyosra hűlt, lekapcsoljuk a tortaformát, és egy deszkára fordítjuk a zserbót.

A csokimázhoz a porcukrot egy tálban összekeverjük a kakaóporral. A vajat egy lábasban felmelegítjük kis lángon, hozzáadjuk a vizet, majd a cukros kakaóport, és csomómentesre keverjük. Ezzel öntjük le a zserbót, amit néhány fél diószemmel díszítünk, aztán várunk vele legalább másnapig (!), hogy szépen szeletelhető és szaftossss legyen!

Elkészítési idő: 3 óra + egy éjszaka pihentetés

zserbótorta
Zserbótorta

Ha imádod a zserbót:

Zserbópite

Zserbó muffin

Cukormentes zserbó

Ha tetszett a Zserbótorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept