Hozzávalók
A tésztához
- 130 ml tej
- 20 g élesztő
- 500 g liszt
- 280 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 30 g tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 300 - 400 g cukormentes baracklekvár
- 200 - 300 g darált dió
A csokimázhoz
- 35 g kakaópor
- 50 g eritritpor
- 60 ml presszókávé
- 80 g vaj
A tetejére
- 1 marék dió
Hozzávalók
A tésztához
- 130 ml tej
- 20 g élesztő
- 500 g liszt
- 280 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 30 g tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 300 - 400 g cukormentes baracklekvár
- 200 - 300 g darált dió
A csokimázhoz
- 35 g kakaópor
- 50 g eritritpor
- 60 ml presszókávé
- 80 g vaj
A tetejére
- 1 marék dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 5 részre osztjuk, mindegyiket fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk őket. Ezután az egyik tésztát kivesszük, lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. 30×20 cm-es méretűre vágjuk, majd lerakjuk a sütőpapírral bélelt tepsi aljára.
Rákenjük a lekvár negyedét, és megszórjuk a dió negyedével, majd jöhet egy újabb lap-lekvár-dió kombó, és így tovább. A legfelső réteg tésztalapot megszurkáljuk hústűvel vagy villával, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Mikor kihűlt, kivesszük a formából, egy rácsra rakjuk, majd egy edényben összeolvasztjuk a csokimáz hozzávalóit, és leöntjük vele a zserbót. Mikor megdermedt a máz, szeletelhetjük, de ha rám hallgattok, érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy egyrészt összeérjenek az ízek, másrészt szebben szeletelhető legyen a süti. Végül felszeleteljük, és minden szeletet egy kis darab dióval díszítünk.
- Előkészítési idő: 40-45 perc
- Elkészítési idő: 25-30 perc
- Sütési idő: 40-45 perc
- Pihentetés: min. 4-5 óra vagy 1 éjszaka
- Összesen: 110-115 perc + pihentetés
Ha tetszett a cukormentes zserbó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!