Hirdetés

Cukormentes zserbó

Hozzávalók

1
20x30 cm-es tepsihez
+

A tésztához

130 ml tej
20 g élesztő
500 g liszt
280 g szoba-hőmérsékletű vaj
30 g tejföl
2 db tojássárgája
1 csipet só

A töltelékhez

300 - 400 g cukormentes baracklekvár
200 - 300 g darált dió

A csokimázhoz

35 g kakaópor
50 g eritritpor
60 ml presszókávé
80 g vaj

A tetejére

1 marék dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Cukormentes zserbó

A zserbó mindenhogy jó, de cukormentesen a legjobb, legalábbis picit kevesebb bűntudat fog gyötörni, ha betolsz 4 szeletet. Persze, nyilván nem ez a cél, mert karácsonykor mindenkinek sziklaszilárd elvei vannak, és önmegtartóztat… Khhmmm...
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x30 cm-es tepsihez
+

A tésztához

130 ml tej
20 g élesztő
500 g liszt
280 g szoba-hőmérsékletű vaj
30 g tejföl
2 db tojássárgája
1 csipet só

A töltelékhez

300 - 400 g cukormentes baracklekvár
200 - 300 g darált dió

A csokimázhoz

35 g kakaópor
50 g eritritpor
60 ml presszókávé
80 g vaj

A tetejére

1 marék dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 5 részre osztjuk, mindegyiket fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk őket. Ezután az egyik tésztát kivesszük, lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. 30×20 cm-es méretűre vágjuk, majd lerakjuk a sütőpapírral bélelt tepsi aljára.

Rákenjük a lekvár negyedét, és megszórjuk a dió negyedével, majd jöhet egy újabb lap-lekvár-dió kombó, és így tovább. A legfelső réteg tésztalapot megszurkáljuk hústűvel vagy villával, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Mikor kihűlt, kivesszük a formából, egy rácsra rakjuk, majd egy edényben összeolvasztjuk a csokimáz hozzávalóit, és leöntjük vele a zserbót. Mikor megdermedt a máz, szeletelhetjük, de ha rám hallgattok, érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy egyrészt összeérjenek az ízek, másrészt szebben szeletelhető legyen a süti. Végül felszeleteljük, és minden szeletet egy kis darab dióval díszítünk.

cukormentes-zserbo
Cukormentes zserbó
  • Előkészítési idő: 40-45 perc
  • Elkészítési idő: 25-30 perc
  • Sütési idő: 40-45 perc
  • Pihentetés: min. 4-5 óra vagy 1 éjszaka
  • Összesen: 110-115 perc + pihentetés

Ha tetszett a cukormentes zserbó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?