A vörös áfonyás csiga tésztájához megmelegítjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzászórjuk a cukor felét. Egy nagy tálba mérjük a lisztet és a sót, beleütjük a 2 tojást és a tojássárgáját, hozzácsorgatjuk a felfuttatott élesztős tejet, és belerakjuk a cukor másik felét. Összekeverjük, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat és simára dagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük. Ha megkelt a tészta, kb. 45 x 28 cm-esre nyújtjuk.

A töltelékhez a vajat megolvasztjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval, megkenjük vele a tésztát, megszórjuk a vörös áfonyával, feltekerjük a hosszabbik oldalánál, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. A tepsibe rakosgatjuk, nem túl szorosan egymáshoz, hogy tudjanak kelni. 30 percet kelesztjük, majd 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük őket.
Miközben sülnek, a sajtos szendvicskrémet elkeverjük az olvasztott vajjal, a porcukorral és a citromhéjjal, és még melegen megkenjük vele a csigákat.
Elkészítési idő: kb. 2 óra
