Hozzávalók
A tésztához
- 350 ml meleg tej
- 100 g cukor
- 7 g porélesztő
- 550 g liszt
- 1 db tojás
- 2 csipet só
- 100 g olvasztott vaj
- 1 tk sütőpor
A töltelékhez
- 16 szelet bacon
- 200 g krémes mogyoróvaj
- 50 g puha vaj
- 150 g barna cukor
- 3 tk őrölt fahéj
A mázhoz
- 40 g méz
- 30 g juharszirup
- 125 g krémsajt
- 30 g porcukor
A díszítéshez
- 100 g pirított, sós földimogyoró
Hozzávalók
A tésztához
- 350 ml meleg tej
- 100 g cukor
- 7 g porélesztő
- 550 g liszt
- 1 db tojás
- 2 csipet só
- 100 g olvasztott vaj
- 1 tk sütőpor
A töltelékhez
- 16 szelet bacon
- 200 g krémes mogyoróvaj
- 50 g puha vaj
- 150 g barna cukor
- 3 tk őrölt fahéj
A mázhoz
- 40 g méz
- 30 g juharszirup
- 125 g krémsajt
- 30 g porcukor
A díszítéshez
- 100 g pirított, sós földimogyoró
A tésztához a tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és 5 percet állni hagyjuk. 500 g lisztet keverőtálba mérünk, beleütjük a tojást, és hozzáöntjük a tejes keveréket. Nagyjából összekeverjük az egészet, ekkor jöhet bele a só és az olvasztott vaj. Jó lágy tésztát kell hogy kapjunk. Lefedjük, és hagyjuk állni 1 órát. Ha letelt az idő, a tészta befejezéséhez összekeverjük a maradék 50 g lisztet a sütőporral és egy fakanállal belekeverjük a megkelt tésztába. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és lefedve hagyjuk állni 20 percet a deszkán.
Közben a töltelékhez a bacont egy serpenyőben közepesen megpirítjuk, és kiszedjük egy deszkára. A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban.
A deszkán megkelt tésztát kb. 30 x 35 cm nagyságúra nyújtjuk, a széleit levágjuk, hogy szabályos téglalapot kapjunk. A mogyoróvajas krémmel megkenjük az egészet, és keresztben elvágva, 8 egyenlő részre osztjuk. A „csíkokra” rakunk 2-2 szelet bacont, és feltekerjük, mint egy csigát. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, hézagosan egymás mellé. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd levesszük 180 fokra, és további 15 percig sütjük.
Amíg sül, összeforraljuk a mézet és a juharszirupot, és hagyjuk kicsit kihűlni. A porcukrot és a krémsajttal kihabosítjuk egy tálban, és belecsorgatjuk a mézes juharszirupot. Ha megsült a csiga, hagyjuk 10 percet állni, majd lekenjük a krémsajtos mázzal és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.
Ha tetszett a baconös-mogyoróvajas csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!