Hozzávalók
A tésztához
- 40 g élesztő
- 170 ml tej
- 50 g cukor
- 470 g liszt
- 30 g kakaópor
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 120 g olvasztott vaj
- 3 ek kakaópor
- 80 g cukor
- 150 g tejcsoki
Hozzávalók
A tésztához
- 40 g élesztő
- 170 ml tej
- 50 g cukor
- 470 g liszt
- 30 g kakaópor
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 120 g olvasztott vaj
- 3 ek kakaópor
- 80 g cukor
- 150 g tejcsoki
A kakaós csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet és a kakaóport egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját, a sót és az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat is, és szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Meleg, szélmentes helyen, letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 40 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A töltelékhez való vajat összekeverjük a kakaóporral és a cukorral, és a tésztára kenjük. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük a tésztát, és 1,5-2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőtepsibe rakjuk a csigákat, kisujjnyi távolságra egymástól, és letakarva 25-30 percig kelesztjük meleg, szélmentes helyen.
Mikor megkeltek a csigák, a tejcsokit kisebb kockákra vágjuk, és megszórjuk vele a tetejüket, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percre. Még melegen kevés tejjel megkenjük a csigák tetejét, amitől még puhábbak lesznek.
Ha tetszett a tripla kakaós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!