A kolbászt és a szalonnát 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben elkezdjük lepirítani, annyira, hogy egy kevés zsírt engedjen.
A darált húst összekeverjük a lereszelt hagymával és fokhagymával, 2 teáskanál sóval, egy kevés borssal, a köménnyel, 1 teáskanál füstölt paprikával, az átmosott bulgurral és 2 evőkanálnyi kisült zsírral. A kétféle savanyú káposztát lecsekkoljuk, hogy mennyire savanyú, és ha túlságosan az, akkor átmossuk. A levelekbe töltjük a tölteléket úgy, hogy egy keveset rakunk a közepükre, a széleket ráhajtjuk, és feltekerjük.
Az aprított savanyú káposzta felét egy nagy edény aljába tesszük, erre jöhet a pirított szalonnás keverék (plusz a kisült zsír) fele, a babérlevél fele és egy kevés füstölt paprika. Erre jöhetnek a töltött káposzták, majd a maradék savanyú káposzta, ismét a szalonnás keverék és a fűszerek. A passatát összekeverjük a vízzel, sózzuk, és ráöntjük a káposztára. A folyadéknak éppen hogy el kell lepnie. Felforraljuk, majd lefedve, lassú tűzön, 35-40 perc alatt megsütjük. Tejföllel, kenyérrel vagy magában is tökéletes.

- Elkészítési idő: 70 perc