Hozzávalók
A pörkölthöz
- 4 db bőr nélküli csirkecombfilé
- 3 ek olaj
- 3 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- só, bors
- 3 ek sűrített paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 150 g tejföl
A töltéshez
- 1 fej kelkáposzta
A tálaláshoz
- tejföl
Hozzávalók
A pörkölthöz
- 4 db bőr nélküli csirkecombfilé
- 3 ek olaj
- 3 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- só, bors
- 3 ek sűrített paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 150 g tejföl
A töltéshez
- 1 fej kelkáposzta
A tálaláshoz
- tejföl
A hortobágyi töltött káposzta töltelékéhez a csirkecombfiléket nagy darabokra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát kevés sóval és borssal. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és lepirítjuk vele. Belekeverjük a kétféle pirospaprikát és az őrölt köményt, majd felöntjük egy kevés vízzel. Ezt addig ismételjük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Mehet bele a hús, és annyi víz, amennyi éppen ellepi, majd az egészet puhára főzzük.
A főtt húst aprítógépben lezúzzuk 2-3 evőkanál szafttal, a visszamaradt szaftot pedig leturmixoljuk, majd hőkiegyenlítés után behabarjuk a tejföllel.
A káposztát félbevágjuk, és enyhén lobogó, sós vízben elkezdjük főzni. Amikor a külső levelek már teljesen puhák, szépen lefejtjük őket, és ha még rajta van a torzsa, azt kivágjuk. 10-12 puha levélre van szükségünk, ezért ha még kell, dobjuk vissza őket a vízbe, hogy megpuhuljanak.
A leveleket megtöltjük a húsos töltelékkel, feltekerjük, és a mártással, illetve ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
- Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett a hortobágyi töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!