Hirdetés

Hortobágyi töltött káposzta

Hozzávalók

4
főre
+

A pörkölthöz

Hozzávaló kipipálva
4 db bőr nélküli csirkecombfilé
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
3 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db paprika
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
3 ek sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk füstölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
150 g tejföl

A töltéshez

Hozzávaló kipipálva
1 fej kelkáposzta

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Hortobágyi töltött káposzta

Nem is tudom, hogy eddig miért nem jutott eszünkbe a két, szinte legzseniálisabb magyar ételt egy új receptben összehozni! Persze, a jó dolgokra várni kell, de hogy ennyit? A jó hír az, hogy ha nem szereted a kelkáposztát, nyugodtan használhatsz simát helyette.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A pörkölthöz

Hozzávaló kipipálva
4 db bőr nélküli csirkecombfilé
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
3 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db paprika
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
3 ek sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk füstölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
150 g tejföl

A töltéshez

Hozzávaló kipipálva
1 fej kelkáposzta

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hortobágyi töltött káposzta töltelékéhez a csirkecombfiléket nagy darabokra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát kevés sóval és borssal. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és lepirítjuk vele. Belekeverjük a kétféle pirospaprikát és az őrölt köményt, majd felöntjük egy kevés vízzel. Ezt addig ismételjük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Mehet bele a hús, és annyi víz, amennyi éppen ellepi, majd az egészet puhára főzzük.

A főtt húst aprítógépben lezúzzuk 2-3 evőkanál szafttal, a visszamaradt szaftot pedig leturmixoljuk, majd hőkiegyenlítés után behabarjuk a tejföllel.

A káposztát félbevágjuk, és enyhén lobogó, sós vízben elkezdjük főzni. Amikor a külső levelek már teljesen puhák, szépen lefejtjük őket, és ha még rajta van a torzsa, azt kivágjuk. 10-12 puha levélre van szükségünk, ezért ha még kell, dobjuk vissza őket a vízbe, hogy megpuhuljanak.

A leveleket megtöltjük a húsos töltelékkel, feltekerjük, és a mártással, illetve ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

  • Elkészítési idő: kb. 60 perc
hortobagyi-toltott-kaposzta-kes-villa
Hortobágyi töltött káposzta

Ha tetszett a hortobágyi töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a káposztás receptek is érdekelhetnek:

Lucskos káposzta

Konfitált kacsacomb káposztás rétessel

Sült tarja savanyú káposztával és krumplival

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?