Hozzávalók
A töltött káposztához
- 200 g rizs
- 2 fej hagyma
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk kömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált hús
- 1 fej tölteni való savanyúkáposzta
A panírozáshoz
- 200 g liszt
- 4 db tojás
- 300 g zsemlemorzsa
A mártogatóshoz
- 180 g tejföl
- 1 ek paprikakrém
- 1 csipet só
Hozzávalók
A töltött káposztához
- 200 g rizs
- 2 fej hagyma
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk kömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált hús
- 1 fej tölteni való savanyúkáposzta
A panírozáshoz
- 200 g liszt
- 4 db tojás
- 300 g zsemlemorzsa
A mártogatóshoz
- 180 g tejföl
- 1 ek paprikakrém
- 1 csipet só
A töltött káposzta elkészítéséhez szükséges rizst rizst 1-2 liternyi bő, sós vízben háromnegyedre főzzük, majd leszűrjük. A hagymát finomra vágjuk, és megszórjuk sóval, borssal, felaprított fokhagymával, majd összekeverjük a rizzsel, a darált hússal és a fűszerekkel. Egy púpozott evőkanálnyi tölteléket belehajtogatunk egy levélbe, majd ha már elfogyott a töltelék, a maradékot felcsíkozzuk, és egy főzőedény aljára halmozzuk. A töltött leveleket, szorosan egymás mellé, erre fektetjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. 50-60 percet főzzük alacsony lángon.
Amennyit szeretnénk panírozni, annyit kiveszünk a főzőléből, papíron leszárítjuk, és hagyjuk lehűlni. Ezután duplán panírozzuk, ami annyit tesz, hogy először lisztezzük, aztán tojásba és morzsába forgatjuk, majd újra tojásba mártjuk, és még egyszer morzsázzuk. Ez biztosan egyben tartja majd. Ezután 170 fokos olajban aranybarnára sütjük őket, és alaposan leszárítjuk róluk a felesleges olajat.
A tejfölt összekeverjük egy kis paprikakrémmel és sóval, és már mártogathatjuk is ezt a szokatlan vacsorát.
Ha tetszett a rántott töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!