Vega karácsony

VegaStefánia-vagdaltkrumplipürével

Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével

Hozzávalók
kb. 50 g vaj
A vagdalthoz
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olaj
1 db
zsemle
tej az áztatáshoz
6 db
tojás
400 g
1 tk
őrölt kömény
1 tk
pirospaprika
só, bors
vaj a forma kikenéséhez
80 g
zsemlemorzsa
A krumplipüréhez
3 db
burgonya
30 g
parmezán

Elkészítés

A vega Stefánia-vagdalt elkészítéséhez a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon aranybarnára pirítjuk, és félretesszük. A zsemlét tejbe áztatjuk, és 3 db tojást 10-12 perc alatt megfőzünk. A húshelyettesítőt összedolgozzuk a párolt hagymával, a köménnyel, a pirospaprikával, sóval, borssal és 2 db tojással, végül hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott zsemlét is.

vega stefania vagdalt

Az őzgerinc formát kivajazzuk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, majd belekanalazzuk a vagdalt harmadát, jöhetnek bele a megtisztított főtt tojások, majd befedjük őket a maradék masszával, és megszórjuk a tetejét a maradék morzsával.

Ha nincs őzgerinc formánk, fólia segítségével is elkészíthetjük: a zsemlemorzsa harmadával megszórt fóliára pakoljuk ujjnyi vastagon a vagdaltat téglalap formában. Rárakjuk sorban a főtt tojásokat, a maradék hússal beburkoljuk, megszórjuk a maradék morzsával, és fólia segítségével óvatosan hengert formázunk belőle, végül egy tűzálló tálra hengergetjük a fóliából.

A megmaradt 1 db tojás sárgájával átkenjük a vagdalt tetejét, majd 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütjük.

A püréhez a krumplit egyforma darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Amikor már szinte szétmállik, akkor leszűrjük, és visszatesszük a lábasba. Hozzádobjuk a vajat, és körkörös mozdulatokkal alaposan kikeverjük. Amikor elértük a kívánt krémességet, belereszeljük a parmezánt, és ízesítjük sóval.

A krumplipürét tányérra szedjük, és rátesszük a felszeletelt vagdaltat.

vega Stefánia-vagdalt krumplipürével
Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 60 perc
Összesen: 80 perc

Még több vega kaja:

Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel
Vega édes-savanyú nyárs lencsesalátával
Zé-féle vega pásztorpite

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Elsőre biztosan furcsának tűnhet, de higgyétek el, hogy a Stefánia-vagdalt hús nélkül is nagyon pöpec!

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
kb. 50 g vaj
A vagdalthoz
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olaj
1 db
zsemle
tej az áztatáshoz
6 db
tojás
400 g
1 tk
őrölt kömény
1 tk
pirospaprika
só, bors
vaj a forma kikenéséhez
80 g
zsemlemorzsa
A krumplipüréhez
3 db
burgonya
30 g
parmezán

A vega Stefánia-vagdalt elkészítéséhez a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon aranybarnára pirítjuk, és félretesszük. A zsemlét tejbe áztatjuk, és 3 db tojást 10-12 perc alatt megfőzünk. A húshelyettesítőt összedolgozzuk a párolt hagymával, a köménnyel, a pirospaprikával, sóval, borssal és 2 db tojással, végül hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott zsemlét is.

vega stefania vagdalt

Az őzgerinc formát kivajazzuk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, majd belekanalazzuk a vagdalt harmadát, jöhetnek bele a megtisztított főtt tojások, majd befedjük őket a maradék masszával, és megszórjuk a tetejét a maradék morzsával.

Ha nincs őzgerinc formánk, fólia segítségével is elkészíthetjük: a zsemlemorzsa harmadával megszórt fóliára pakoljuk ujjnyi vastagon a vagdaltat téglalap formában. Rárakjuk sorban a főtt tojásokat, a maradék hússal beburkoljuk, megszórjuk a maradék morzsával, és fólia segítségével óvatosan hengert formázunk belőle, végül egy tűzálló tálra hengergetjük a fóliából.

A megmaradt 1 db tojás sárgájával átkenjük a vagdalt tetejét, majd 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütjük.

A püréhez a krumplit egyforma darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Amikor már szinte szétmállik, akkor leszűrjük, és visszatesszük a lábasba. Hozzádobjuk a vajat, és körkörös mozdulatokkal alaposan kikeverjük. Amikor elértük a kívánt krémességet, belereszeljük a parmezánt, és ízesítjük sóval.

A krumplipürét tányérra szedjük, és rátesszük a felszeletelt vagdaltat.

vega Stefánia-vagdalt krumplipürével
Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 60 perc
Összesen: 80 perc

Még több vega kaja:

Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel
Vega édes-savanyú nyárs lencsesalátával
Zé-féle vega pásztorpite

Ha tetszett a Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept