Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+

A nyárshoz

1 db piros kaliforniai paprika
350 - 400 g padlizsán
½ fej lila hagyma
1 doboz CREAVEG húsmentes golyó (200 g)
2 - 3 ek szójaszósz
frissen őrölt bors
1 tk fokhagymapor
olaj a sütéshez

A lencsesalátához

2 fej hagyma
4 ek olaj
só, bors
100 g előfőzött barna rizs
800 g konzerv lencse
½ db citrom leve
1 tk őrölt római kömény
1 csokor friss petrezselyem

A mázhoz

80 ml juharszirup
4 ek fehérborecet
1 tk szójaszósz
2 ek passata
150 ml víz
1 ek keményítő + 2 ek víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vega édes-savanyú nyárs lencsesalátával

Ez az egyik kedvenc salátám, ami iszonyú egészséges, nagyon laktató, és ez az édes-savanyú nyárs tökéletesen passzol hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A nyárshoz

1 db piros kaliforniai paprika
350 - 400 g padlizsán
½ fej lila hagyma
1 doboz CREAVEG húsmentes golyó (200 g)
2 - 3 ek szójaszósz
frissen őrölt bors
1 tk fokhagymapor
olaj a sütéshez

A lencsesalátához

2 fej hagyma
4 ek olaj
só, bors
100 g előfőzött barna rizs
800 g konzerv lencse
½ db citrom leve
1 tk őrölt római kömény
1 csokor friss petrezselyem

A mázhoz

80 ml juharszirup
4 ek fehérborecet
1 tk szójaszósz
2 ek passata
150 ml víz
1 ek keményítő + 2 ek víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az édes-savanyú nyárshoz a paprikát és a padlizsánt 3-4 cm-es darabokra vágjuk, a lila hagymát félbevágjuk, és leveleire szedjük. A zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a “húsgolyókat”, és összekeverjük a szójaszósszal, borssal és fokhagymaporral, majd hagyjuk állni, amíg elkészítjük a többi elemet.

édes-savanyú nyárs lencsesalátával

A lencsesalátához a vékonyra szeletelt hagymát aranybarnára pirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk. Mivel ez hosszú idő, közben a máz hozzávalóit – a keményítő kivételével – felforraljuk egy lábasban, 2 percig főzzük, majd beleöntjük a vízzel elkevert keményítőt, és felére redukáljuk az egészet.

A megkaramellizálódott hagymára rakjuk az előfőzött rizst, a lecsepegtetett lencsét, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a citromlevet, a római köményt, végül az apróra vágott petrezselyemmel fejezzük be, és alaposan összekeverjük.

A nyárs hozzávalóit felszúrjuk egy fa- vagy fémnyársra, majd egy serpenyőben, közepes hőfokon 4-5 percig pirítjuk egy kevés olajon. Ezután lekenjük a mázzal, és további 2-3 percig pirítjuk, ezalatt időnként kenegetjük a mázzal, végül a salátát a nyárssal együtt tálaljuk.

édes-savanyú nyárs lencsesalátával
Édes-savanyú nyárs lencsesalátával

Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett az édes-savanyú nyárs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több édes-savanyú recept:

Szezámmagos édes-savanyú karfiol
Édes-savanyú csirke felturbózva
Édes-savanyú mandulás pirított répa

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?