Hozzávalók

1
gyermek és felnőtt adag
+
Hozzávaló kipipálva
1 db konzerv fehér bab (310 g)
Hozzávaló kipipálva
400 - 500 ml víz
Hozzávaló kipipálva
½ fej fehér hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
200 g konzerv darabolt vagy passzírozott paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 ek olasz fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
só (1 éves kor felett)
Hozzávaló kipipálva
130 g penne
Hozzávaló kipipálva
2 ek őrölt parmezán
Hozzávaló kipipálva
1 csomag bébispenót (3-4 éves kor felett)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Babos-paradicsomos tészta

Ez az isteni tészta garantáltan a szülők és a gyerkőcök kedvence lesz! Jól variálható, tele rostokkal, olaszos ízvilágban.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
gyermek és felnőtt adag
+
Hozzávaló kipipálva
1 db konzerv fehér bab (310 g)
Hozzávaló kipipálva
400 - 500 ml víz
Hozzávaló kipipálva
½ fej fehér hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
200 g konzerv darabolt vagy passzírozott paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 ek olasz fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
só (1 éves kor felett)
Hozzávaló kipipálva
130 g penne
Hozzávaló kipipálva
2 ek őrölt parmezán
Hozzávaló kipipálva
1 csomag bébispenót (3-4 éves kor felett)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A babkonzervet szűrőbe öntjük, és alaposan leöblítjük. A megmosott babot 100 ml víz hozzáadásával simára pürésítjük. 

A hagymákat apró darabokra vágjuk, majd magas falú serpenyőben lepirítjuk őket az olívaolajon. Rádobjuk a paradicsomkonzervet, a fűszereket, jöhet bele a lepürésített bab, sózzuk, és botmixerrel pürésítjük.

Felöntjük kb. 300-400 ml vízzel, ha felforrt, beledobjuk a száraztésztát, alacsony lángra kapcsolunk, fedőt teszünk rá, és néha átkevergetve, a tészta csomagolásán jelzett ideig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.

Parmezánnal meghintve tálaljuk, babáknak átkeverjük, hogy a sajt felolvadjon. 

A szülők és 3-4 éves kor feletti gyermekek számára a tésztához keverünk adagonként egy marék friss, mosott bébispenótot is. 

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési idő: 20 perc
  • Összesen: 30 perc
Babos-paradicsomos tészta
Babos-paradicsomos tészta
TIPP: Leveleket, salátákat (pl. bébispenót) nagyon nehéz a szájon belül érzékelni a babának, így rágni sem fogja tudni biztonsággal. Éppen ezért 3-4 éves kor alatt önállóan ne kínáljuk!

Ajánlott életkor:

darabos ételt már gond nélkül fogyasztó babáknak, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

(Megjegyzés az adagokhoz: a babát igény szerint tápláljuk, azaz ő szabja meg, hogy mennyit kér, illetve kér-e egyáltalán az adott ételből. Ez minden egyes étkezés alkalmával eltérő lehet, a gyermek életkora, állapota, akár kedve szerint változhat. A fenti adag 1 felnőtt és 1 kisgyermek adagjára vonatkozik. Ha a gyermek idősebb, elképzelhető, hogy a mennyiséget növelnünk kell.)

A táplálás jól nyomon követhető a percentilis görbe segítségével, használatával megtudhatjuk, hogy a gyermek elegendő mennyiségű tápanyagot fogyaszt-e (ennek kiértékelésében a szakember segít).

Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

Ha tetszett a babos-paradicsomos tészta receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?