Hozzávalók
- 1 l tej
- 200 g búzadara
- 2 tk vaníliaaroma
- 80 g kristálycukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 50 g vaj
- 175 g tejföl
- 3 db tojás
A karamellszószhoz
- 220 g kristálycukor
- 55 ml víz
- 130 ml habtejszín
- 90 g vaj
- 1 csipet só
Hozzávalók
- 1 l tej
- 200 g búzadara
- 2 tk vaníliaaroma
- 80 g kristálycukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 50 g vaj
- 175 g tejföl
- 3 db tojás
A karamellszószhoz
- 220 g kristálycukor
- 55 ml víz
- 130 ml habtejszín
- 90 g vaj
- 1 csipet só
A darafelfújt első lépéseként a tejhez adjuk a búzadarát, a vaníliaaromát és a cukrot, majd folyamatosan kevergetve, forrástól számítva 1 percig főzzük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd mehet bele a tejföl és a tojások sárgája is, és az egészet jól összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fellazítjuk vele a grízes keveréket. Egy süthető formába egyengetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A szószhoz a cukrot a vízzel egy gyorsforralóba tesszük, és közepes lángon hagyjuk, hogy megkaramellizálódjon. Ne keverjük meg, a víz segít, hogy ne csomósodjon össze. Ezután lehúzzuk a tűzről, és 2-3 részletben hozzáadjuk a tejszínt, közben egy habverővel kevergetjük.
Visszarakjuk alacsony lángra a tűzre, és továbbra is kevergetve, több részletben hozzáadjuk a vajat, illetve egy kis csipet sót. További 1 percig főzzük, majd elzárjuk, és kész is.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a darafelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!