Hozzávalók
- 5 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 40 ml étolaj
- 120 g finomliszt +1 ek a forma kikenéséhez
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 2 tk vaj a forma kikenéséhez
A krémhez
- 4 db tojássárgája
- 100 g porcukor
- 25 g keményítő
- 200 ml tej
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 mk vaníliaőrlemény
- 200 g vaj
Az összeállításhoz
- 4 db füge
- 10 szem szőlő
- 1 db alma
- 1 db banán
- 5 db szilva
- ½ db gránátalma
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 40 ml étolaj
- 120 g finomliszt +1 ek a forma kikenéséhez
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 2 tk vaj a forma kikenéséhez
A krémhez
- 4 db tojássárgája
- 100 g porcukor
- 25 g keményítő
- 200 ml tej
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 mk vaníliaőrlemény
- 200 g vaj
Az összeállításhoz
- 4 db füge
- 10 szem szőlő
- 1 db alma
- 1 db banán
- 5 db szilva
- ½ db gránátalma
Az egyszerű gyümölcstorta elkészítését a piskótával kezdjük. Ehhez a tojásokat egy robotgép segítségével kemény habbá verjük a cukorral kb. 3 perc alatt, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, és 3 adagban a tojásos masszához keverjük. A tortaformát kikenjük a vajjal, megszórjuk a liszttel és beleöntjük a masszát, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és légkeverésen 25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, kivesszük a formából és hagyjuk kicsit kigőzölögni.
A vaníliakrémhez a tojássárgáját egy közepes lábasban, habverő segítségével csomómentesre keverjük a porcukorral, a keményítővel és kb. 50 ml tejjel. A maradék tejet egy gyorsforralóban felforraljuk a vaníliaaromával és az őrleménnyel. Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzhelyről és lassan belecsorgatjuk a tojásos keverékbe, miközben folyamatosan keverjük, nehogy egy vaníliás rántotta legyen a végeredmény.
Ezután visszatesszük a tűzhelyre, és kis lángon folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ne ijedjünk meg, a teteje a keverésnek köszönhetően habos lesz, az alja pedig kissé csomósnak tűnhet. Habverővel átdolgozzuk az egészet, így homogén krémet fogunk kapni. Ekkor szintén habverő segítségével, kis adagokban beledolgozzuk a kockákra vágott vajat, hogy egy igazán finom és selymes krémet kapjunk.
A langyosra hűlt krémet a tortára kenjük, majd tetszőleges formára vágott gyümölcsökkel díszítjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 25 perc
- Összesen: 55 perc
Ha tetszett az egyszerű gyümölcstorta vaníliakrémmel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!