Krémes epermisu

Hozzávalók

2
felnőtt és kisgyerek adaghoz
+
400 g friss eper
kb. 100 ml víz
1 tk limelé
2 db mentalevél
150 g habtejszín
150 g görög joghurt
50 g porcukor (vagy 1 db túlérett banán)
50 g mascarpone
12 - 16 db babapiskóta (lehetőleg cukormentes)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Krémes epermisu

Eperszószos piskóta és krémes, joghurtos réteg – itt a tiramisu gyerekbarát, egészségesebb változata. Hogy a kicsik se maradjanak ki az élményből, átalakítottam a receptet úgy, hogy plusz fehérjét, kevesebb zsiradékot, ráadásul gyümölcsöt is tartalmazzon. Garantáltan az egész család kedvence lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
felnőtt és kisgyerek adaghoz
+
400 g friss eper
kb. 100 ml víz
1 tk limelé
2 db mentalevél
150 g habtejszín
150 g görög joghurt
50 g porcukor (vagy 1 db túlérett banán)
50 g mascarpone
12 - 16 db babapiskóta (lehetőleg cukormentes)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az epermisuhoz 300 g epret apróra vágunk, egy edényben felöntjük a vízzel, és kb. 20 percig hevítjük (ne forrjon). Ezután belecsepegtetjük a lime levét, beletesszük a mentalevelet, leturmixoljuk, és leszűrjük, majd jól lehűtjük.

Ezalatt a habtejszínt kemény habbá verjük. Egy másik tálban a görög joghurtot, a cukrot (vagy a banánt) és a mascarponét jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a habtejszínt. A maradék friss epret szeletekre vágjuk.

Összeállítjuk a sütit: egy átlátszó pohár belsejét kibéleljük friss eperszeletekkel. A hideg eperszószba mártogatunk a babapiskótából pár darabot, ezt tesszük a poharak aljára. Erre jön egy ujjnyi joghurtos réteg, majd újra az epres piskóta, és így tovább. Az utolsó réteg joghurtos legyen, a tetejét pedig friss eperrel, 4-5 éves kor felett friss mentával díszítjük. Az egészet egy órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

epermisu
Epermisu

TIPP

Egy nagy átlátszó tálban is készíthetjük, amelyből szedhetünk a kicsinek. Így nem kell aggódni, hogy mi lesz az üvegpoharakkal. Eper helyett málnával, barackkal, mangóval is készíthetjük. 1 éves kor alatt legyen egynemű a desszert, ekkor az epres díszítést hagyjuk ki!

Ajánlott életkor

1 éves kor feletti gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

(Megjegyzés az adagokhoz: a gyermeket igény szerint tápláljuk, azaz ő szabja meg, hogy mennyit kér, illetve kér-e egyáltalán az adott ételből. Ez minden egyes étkezés alkalmával eltérő lehet, a gyermek életkora, állapota, akár kedve szerint változhat. A fenti adag 2 felnőtt és 2 gyermek adagjára vonatkozik. Ha a gyermek idősebb, elképzelhető, hogy a mennyiséget növelnünk kell.)

Ha tetszett az epermisu receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?