A kétféle lisztet, az élesztőt és a vizet a cukorral összekeverjük és langyos helyen, fóliával letakarva legalább 4, de inkább 8 órán át pihenni hagyjuk. Ha előző nap már bekeverjük az alapot, akkor pedig 1 óra után hűtőben pihentetjük másnapig.
Elővesszük az alapunkat és ízesítjük a sűrített tejjel, a cukorral, a vanília kikapart magjával, és átdolgozzuk a tésztát. A palacsintasütő alját vékonyan kiolajozzuk, beleadagoljuk a masszát, és közepesen erős lángon 2-3 perc alatt megsütjük az egyik, majd közepes lángon 2 perc alatt a másik oldalát is. Tányérra szedjük a kész palacsintákat, a tetejét szeletelt banánnal díszítjük és megcsurgatjuk mézzel.

- Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés
Még több palacsintarecept a Street Kitchen oldaláról: