Hozzávalók
- 2 db tojás
- 30 g liszt
- 20 ml tej
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 kis csipet só
- 2 ek cukor
- olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 30 g liszt
- 20 ml tej
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 kis csipet só
- 2 ek cukor
- olaj a sütéshez
Dorayaki, a japán palacsinta, amit elég egyszer kipróbálni és garantáltan függőséget okoz. A dora japánul gongot jelent, és a legenda szerint az első dorayaki akkor készült, amikor egy Benkei nevű szamuráj a gongját (dora) ott felejtette egy földműves házában, ahol egy ideig bujkált. Később a földműves ezt a gongot használta a palacsinta sütéséhez. Manapság két palacsinta közé bab- vagy más krémet töltenek, de az eredeti dorayaki csak egy rétegből állt. Most ezt a receptet hoztam el.
A recept úgy kezdődik, hogy a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, a tejjel és a vaníliaaromával. A fehérjét elkezdjük habbá verni a sóval, ha elkezd kifehéredni, 2 részletben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután a sárgájás keverékbe egy spatulával beleforgatjuk a fehérjét.
Habzsákba rakjuk a masszát, és egy enyhén kiolajozott serpenyőbe magas halmokat nyomunk. Fontos, hogy tényleg alacsony hőmérsékleten süssük. Amikor belenyomtuk a tésztát, lefedjük és 3-4 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és további 2-3 percig sütjük. Friss gyümölcsökkel a legjobb, de lekvárral is isteni lesz, higgyétek el!
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a japán palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!