Hozzávalók
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db tojás
- 1 ek finomliszt
- ½ mk só
- 2 ek reszelt cheddar sajt
- 4 szelet barna toastkenyér
- 1 tk olívaolaj
A díszítéshez
- fekete szezámmag
- ketchup
Hozzávalók
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db tojás
- 1 ek finomliszt
- ½ mk só
- 2 ek reszelt cheddar sajt
- 4 szelet barna toastkenyér
- 1 tk olívaolaj
A díszítéshez
- fekete szezámmag
- ketchup
A paradicsomos toastreggeli elkészítéséhez a paradicsomot fél cm-es karikákra vágjuk, majd a közepét kivágjuk egy kiszúróval vagy pohárral. Egy nagyobb méretű kiszúróval a paradicsom külső részét is megformázzuk. A kivágott paradicsomhúst felaprítjuk, majd egy edényben összekeverjük a tojással, a liszttel, a sóval és a sajttal.
A nagyobb méretű kiszúróval kivágjuk a toastkenyér közepét, és opcionálisan egy kis, kerek kiszúróval vághatunk bele két fület is, hogy macifejformát kapjunk.
Egy serpenyőbe tesszük a toastkenyeret, egy kevés olajat öntünk a közepére, majd belehelyezzük a paradicsomkarikát, és amikor elkezd kicsit sisteregni, óvatosan belekanalazzuk az összekevert tojásos-paradicsomos mixet. Amikor kissé megszilárdult, fordítunk egyet az egészen, és alacsony lángon készre sütjük. Ha megsült, fekete szezámmal és ketchuppal kialakítjuk a macifejek szemét és orrát, és kész is a kreatív reggelink paradicsommal, toastkenyérrel és sajttal.
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 5 perc
Ha tetszett a paradicsomos toastreggeli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!