A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
Gombás grilled cheese szendvics
- 5 - 6 db barna csiperkegomba
- 1 ek vaj + a kenyerek megkenéséhez
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pár ág friss kakukkfű
- 4 szelet toast kenyér
- reszelt sajt
Tojássalátás-baconos szendvics
- 4 szelet bacon
- 5 db főtt tojás
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- só
- bors
- 1 nagy csipet cayenne bors
- 1 nagy csipet kurkuma
- 1 tk citromlé
- 1 kis csokor petrezselyem
- pár levél jégsaláta
- 1 - 2 szelet vöröshagyma
- 2 db natúr croissant
Király csirkés ciabatta
- 1 db nagyobb, hosszúkás ciabatta (vagy bagett)
- 4 - 5 szelet sajt (vastag szelet)
- 1 db csirkemellfilé (kb. 200 g)
- só
- bors
- kevés olaj
- 1 nagy ek vaj
- 1 tk mustár
- 1 ek méz
- 1 ek tejföl
- só, bors
- 1 db nagyobb paradicsom felszeletelve
- 1 - 2 levél jégsaláta
3 extra laktató szendvics, ha éhen halsz
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
Gombás grilled cheese szendvics
- 5 - 6 db barna csiperkegomba
- 1 ek vaj + a kenyerek megkenéséhez
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pár ág friss kakukkfű
- 4 szelet toast kenyér
- reszelt sajt
Tojássalátás-baconos szendvics
- 4 szelet bacon
- 5 db főtt tojás
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- só
- bors
- 1 nagy csipet cayenne bors
- 1 nagy csipet kurkuma
- 1 tk citromlé
- 1 kis csokor petrezselyem
- pár levél jégsaláta
- 1 - 2 szelet vöröshagyma
- 2 db natúr croissant
Király csirkés ciabatta
- 1 db nagyobb, hosszúkás ciabatta (vagy bagett)
- 4 - 5 szelet sajt (vastag szelet)
- 1 db csirkemellfilé (kb. 200 g)
- só
- bors
- kevés olaj
- 1 nagy ek vaj
- 1 tk mustár
- 1 ek méz
- 1 ek tejföl
- só, bors
- 1 db nagyobb paradicsom felszeletelve
- 1 - 2 levél jégsaláta
1. Gombás grilled cheese szendvics
A gombákat félbevágjuk, majd felszeleteljük, egy forró serpenyőbe dobjuk és szárazon pár percig pirítjuk őket. Amikor a gombák kissé megpirultak, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a friss kakukkfűvel. Jól összekeverjük a gombát, majd félrerakjuk egy kis tálba. A kenyérszeleteket visszarakjuk a vajas serpenyőbe és az egyik oldalukat kicsit megpirítjuk. Két kenyérszelet pirult felére halmozzuk a gombát, megszórjuk őket reszelt sajttal és rárakjuk a másik két szelet kenyeret a pirult felükkel lefelé. Megkenjük a szendvicsek külső felét vajjal és egy serpenyőben mindkét felüket pár perc alatt aranysárgára sütjük. Néha átfordítjuk, hogy nehogy megégjen a szendvics.
2. Tojássalátás-baconos szendvics
A bacon szeleteket párszor átforgatva egy száraz, forró serpenyőben ropogósra sütjük. A tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat egy tálba kaparjuk, amihez hozzáadjuk a majonézt, mustárt, sót, borsot, cayenne borsot és kurkumát. Villával összetörjük a krémet, hozzákeverjük a citromlevet, az apró kockákra vágott tojásfehérjét és a felaprított petrezselymet is. Jól összekeverjük, megtöltjük vele a félbevágott croissant-okat, rárakunk 2-2 szelet sült bacont, néhány levél jégsalátát, kevés vöröshagymát és már kész is a szendvics.
3. Király csirkés ciabatta
A ciabattákat elfelezzük, majd hosszában is kettévágjuk őket. Rakunk rájuk pár vastagabb szelet sajtot, tepsire ültetjük és 180 fokos sütőben elkezdjük pirítani őket. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben, kevés olajjal elkezdjük pirítani. Kb. 6 percig, időnként átforgatva sütjük a csirkemellet, majd sütőpapírra téve bedobjuk a ciabatták mellé a sütőbe 15 percre. A vajat egy forró serpenyőbe dobjuk, megolvasztjuk, majd jöhet rá a sült csirkemell. A vajjal locsolgatva pár perc alatt átpirítjuk. A serpenyőbe rakjuk a mustárt, a mézet, tejfölt, sót, borsot a sült csirke sütőben kisült szaftját és jól átkeverjük. A csirkemellet felszeleteljük, a ciabattákra pakoljuk, ráöntünk egy adag mustáros szószt, rakunk rá pár szelet paradicsomot, jégsalátát és befedjük a ciabatták másik felével.