Köretek

Narancsosburgonyasaláta

Narancsos burgonyasaláta

Hozzávalók
600 g
parázsburgonya
400 g
majonéz
200 g
tejföl
30 g
porcukor
1 db
citrom
2 ek
mustár
1 csokor
petrezselyem
1 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
A díszítéshez
2 db
narancs
1 szál
petrezselyem

Elkészítés

A narancsos burgonyasaláta elkészítéséhez először a burgonyát feltesszük bő, sós vízben főni. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megpuhult-e, majd leszűrjük, megpucoljuk és hagyjuk kihűlni. 

Közben a dresszinghez egy nagyobb tálban kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a porcukrot, a citrom kifacsart levét és a mustárt. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és a vékony cikkekre vágott lila hagymát, majd belekeverjük a kihűlt burgonyát is. Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, de az sem baj, ha egy napot pihen.

Következik a narancsok filézése. Ehhez a narancsok héját a fehér résszel együtt késsel levágjuk, egészen a narancshúsig. A gerezdeknél lévő „hártyák” mentén késsel bevágjuk, így kapjuk meg a narancsfiléket, minden keserű íztől mentesen. A megmaradt narancsdarabok levét a salátához facsarjuk és elkeverjük. A filéket a saláta tetejére halmozzuk, és végül egy csinos petrezselyemlevéllel díszítjük. 

narancsos-burgonyasalata
Narancsos burgonyasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: min. 2-3 óra

Még több köret, ha unod a sima krumplit és rizst:

Cékla gratin

Tökéletes karfiolpüré

Zöldfűszeres marinált gombasaláta

www.streetkitchen.hu

A klasszikus majonézes burgonyasalátába csempésztünk egy kis narancsot, és máris extra ünnepi hangulatba került!

Hozzávalók

4 főre
600 g
parázsburgonya
400 g
majonéz
200 g
tejföl
30 g
porcukor
1 db
citrom
2 ek
mustár
1 csokor
petrezselyem
1 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
A díszítéshez
2 db
narancs
1 szál
petrezselyem

A narancsos burgonyasaláta elkészítéséhez először a burgonyát feltesszük bő, sós vízben főni. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megpuhult-e, majd leszűrjük, megpucoljuk és hagyjuk kihűlni. 

Közben a dresszinghez egy nagyobb tálban kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a porcukrot, a citrom kifacsart levét és a mustárt. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és a vékony cikkekre vágott lila hagymát, majd belekeverjük a kihűlt burgonyát is. Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, de az sem baj, ha egy napot pihen.

Következik a narancsok filézése. Ehhez a narancsok héját a fehér résszel együtt késsel levágjuk, egészen a narancshúsig. A gerezdeknél lévő „hártyák” mentén késsel bevágjuk, így kapjuk meg a narancsfiléket, minden keserű íztől mentesen. A megmaradt narancsdarabok levét a salátához facsarjuk és elkeverjük. A filéket a saláta tetejére halmozzuk, és végül egy csinos petrezselyemlevéllel díszítjük. 

narancsos-burgonyasalata
Narancsos burgonyasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: min. 2-3 óra

Még több köret, ha unod a sima krumplit és rizst:

Cékla gratin

Tökéletes karfiolpüré

Zöldfűszeres marinált gombasaláta

Ha tetszett a Narancsos burgonyasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept