Vega
Hozzávalók
- 1 fej karfiol (450 g)
- só
- 100 ml habtejszín
- 70 g vaj
- bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
Tökéletes karfiolpüré
Hozzávalók
- 1 fej karfiol (450 g)
- só
- 100 ml habtejszín
- 70 g vaj
- bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
A karfiolpüréhez először megmossuk a karfiolt, majd leszedjük a rózsáit a szárról. Enyhén sós vizet forralunk egy nagy fazékban, és puhára főzzük benne a karfiolrózsákat – ez általában 10-15 percet vesz igénybe. A karfiolnak puhának kell lennie, de ne főzzük túl, mert akkor a püré túl vizes lesz.
Amikor a karfiol megfőtt, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd visszahelyezzük a fazékba. Botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük a karfiolt, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a melegített tejszínt és a vajat, és addig turmixoljuk, amíg a püré sima és krémes lesz. Ízlés szerint borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és ha szükséges, még sót is adunk hozzá.
- Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a tökéletes karfiolpüré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nem csak a rizs meg a sült krumpli lehet köret, mi imádunk kísérletezni! Ha te is, akkor próbáld ki a karfiolpüré után ezeket is!
Korianderes-citrusos sütőtökpüré sült csirkemellel és sörös mártással
Céklás quinoasaláta grillsajttal és rózsaszín krumplipürével