Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Sörös sajtleves házi cipóban tálalva

Hozzávalók

2
főre
+

A cipóhoz

2 dkg élesztő
3 dl langyos víz
2 tk méz
15 dkg BL80-as liszt
30 dkg 00-ás pizzaliszt
2 tk só
1 ek olaj

A leveshez

1 ek olaj
1 szál angolzeller
1 közepes sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg póréhagyma
1 ek keményítő
1 dl világos sör
1 ½ dl tejszín
4 ½ dl víz
1 reszelésnyi szerecsendió
1 levél babérlevél
késhegynyi cayenne bors
1 tk mustár
20 dkg cheddar sajt
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sörös sajtleves házi cipóban tálalva

Ugye mindenkinek megvan, a vendéglőből kikért leves, amit cipóban tálalt ki a szakács? Tudjuk, hogy titkon mindenki szereti hozzáenni a kis buci szélét, ahogy fogy a leves. Mi most megmutatjuk, hogyan lehet otthon elkészíteni a tökéletes leves cipót, de egy menő sörös-sajtos levest is adunk hozzá. Próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A cipóhoz

2 dkg élesztő
3 dl langyos víz
2 tk méz
15 dkg BL80-as liszt
30 dkg 00-ás pizzaliszt
2 tk só
1 ek olaj

A leveshez

1 ek olaj
1 szál angolzeller
1 közepes sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg póréhagyma
1 ek keményítő
1 dl világos sör
1 ½ dl tejszín
4 ½ dl víz
1 reszelésnyi szerecsendió
1 levél babérlevél
késhegynyi cayenne bors
1 tk mustár
20 dkg cheddar sajt
só, bors
Bevásárlólistához adom

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe és belekeverünk egy kis mézet is, majd kb. 10 percig hagyjuk felfutni. Ha felfutott, akkor mehet a liszthez, a sóhoz és az olajhoz. Alaposan összedagasztjuk és letakarva 1 órát kelni hagyjuk, majd egy lisztezett munkalapon kissé átgyúrjuk, félbe vágjuk és 2 egyforma bucit formálunk belőle. Újabb 1 órát kelesztjük, majd 230 fokon kb. 20-25 perc alatt arany barnára sütjük őket. Ha kissé kihűlt, akkor levágjuk a tetejét, kikapjuk a belét és megtöltjük a levessel.

cipo.jpg

A leveshez egy forró lábasba öntjük az olajat, arra jöhet a felaprított hagyma, répa és angolzeller keverék. Hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát és a felszeletelt fokhagymát. Az egészet alaposan megpároljuk és lepirítjuk. Megszórjuk a keményítővel és felöntjük a tejszínnel, és a sörrel. Pár perc főzés után lezúzzuk botmixerrel és megfűszerezzük: babérlevéllel, szerecsendióval, borssal, cayenne borssal, sóval, és mustárral. Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a reszelt sajtot.  Beletöltjük a bucikba és a tetejére retekcsírát teszünk.

cipo1.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások