A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 120 g lebbencstészta
- 50 ml olaj
- 100 g szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 1 db erős paprika( ízlés szerint)
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
- ½ fej kisebb zellergumó
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 szál zellerzöld
- 600 g krumpli
- 1 csokor petrezselyemzöld
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 120 g lebbencstészta
- 50 ml olaj
- 100 g szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 1 db erős paprika( ízlés szerint)
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
- ½ fej kisebb zellergumó
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 szál zellerzöld
- 600 g krumpli
- 1 csokor petrezselyemzöld
200 fokos sütőben egyenletes barnára pirítjuk a lebbencstésztát. Egy lábosban az olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, amit üvegesre pirítunk. Ezután jöhet bele a fokhagyma, a kockázott paradicsom és a paprikák. Felöntjük fél deci vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
15 percig pároljuk a pörköltalapot, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, majd hozzáadjuk a felkockázott répákat, a zellergumót és a zeller zöldjét. Ha felforrt, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, majd ha újra felforrt, a pirított lebbencstésztát is. Ha a tészta megfőtt, levesszük a tűzről a levest, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!