Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
300 g csirkemell
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
3 tk reszelt gyömbér
1 csipet chilipaprika
3 ek ASIA szójaszósz
1 ek halszósz
3 szál sárgarépa
4 szál angolzeller
150 g laskagomba
½ db lime leve
180 g rizstészta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ázsiai csirkeleves

Az ázsiai levesek között létezik olyan, ami akár fél napig is készül. Na, ez most pont az ellentábort erősíti, mert nagyon gyorsan készen van, de amellett legalább annyira finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g csirkemell
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
3 tk reszelt gyömbér
1 csipet chilipaprika
3 ek ASIA szójaszósz
1 ek halszósz
3 szál sárgarépa
4 szál angolzeller
150 g laskagomba
½ db lime leve
180 g rizstészta
Bevásárlólistához adom

Az ázsiai csirkeleves elkészítéséhez a csirkemellet kis kockákra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Ha lepirultak, hozzáadjuk a felkarikázott chilit, valamint a csirkemellet, amit fehéredésig pirítunk. Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, a halszószt, a felcsíkozott répát és a zellerszárat, majd felöntjük 1 liter vízzel.

Addig forraljuk a levesünket, míg a zöldségek megpuhulnak, ezután hozzáadjuk a felcsíkozott laskagombát, belefacsarjuk a lime levét, hozzáadjuk a rizstésztát is, és még fél percig főzzük. Melegen tálaljuk. 

Ha tetszett az ázsiai csirkeleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások