Hozzávalók
- 2 db nagy tortillalap
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 ek étolaj
- só
- 300 g csirkemell
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- ½ tk őrölt szegfűbors
- 2 tk füstölt paprika
- 1 ek darált csípős paprika
- 700 ml víz
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- ½ db avokádó
- 2 ek tejföl
- 2 ek reszelt sajt
- ½ db lime héja
- ½ csokor koriander
Hozzávalók
- 2 db nagy tortillalap
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 ek étolaj
- só
- 300 g csirkemell
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- ½ tk őrölt szegfűbors
- 2 tk füstölt paprika
- 1 ek darált csípős paprika
- 700 ml víz
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- ½ db avokádó
- 2 ek tejföl
- 2 ek reszelt sajt
- ½ db lime héja
- ½ csokor koriander
A mexikói tortillaleves elkészítéséhez a tortillalapokat egy nagy lábasban, szárazon lepirítjuk, csíkokra vágjuk, majd félretesszük. Ugyanabban a lábasban, amiben a tortillát pirítottuk, közepes lángon megpirítjuk a finomra vágott hagymát az olajon, és megsózzuk. Mehet rá az 1 x 1 cm-es kockákra vágott csirke, és alaposan összepirítjuk a kettőt. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, és 1 perc pirítás után mehet bele a felkockázott paradicsom is. Fűszerezzük a szegfűborssal, a füstölt paprikával és a darált paprikával. Felöntjük 700 ml vízzel, és közepes lángon puhára főzzük a csirkét. Amikor a hús megpuhult, mehet bele a leszűrt bab, és ha ez is kellően meleg, beleforgatjuk a tortillacsíkokat is.
Az avokádót felszeleteljük, és jöhet a tálalás. Tányérba szedjük a levest, kanalazunk rá a tejfölből, mehet rá reszelt sajt, reszelt lime-héj, végül friss korianderlevelekkel és az avokádószeletekkel díszítjük.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a mexikói tortillaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!