Street Kitchen

Gyömbéres-répássütőtökkrémlevesparmezánchipsszel

Gyömbéres-répás sütőtökkrémleves parmezánchipsszel

Hozzávalók
A leveshez
1.2 kg
hokkaidó tök
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
70 ml
olívaolaj
só, bors
1.5 l
zöldségalaplé
2
cm friss gyömbér
1 csomag
natúr sajtos szendvicskrém
(120 g-os kiszerelés)
1 db
citrom
A tetejére
150 g
reszelt parmezán sajt
100 ml
tejszín
2 ek
fekete szezámmag

Elkészítés

A leves első lépéseként jól megmossuk a hokkaidó tököt, ugyanis a héját is fel fogjuk használni. Félbevágjuk, kiszedjük a magokat belőle, majd feldaraboljuk. A vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymákat a kés oldalával egyet ráütve szétnyomjuk, a sárgarépát pedig felkarikázzuk. A zöldségeket egy lábasba tesszük, nyakon öntjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon elkezdjük pirítani. Amikor a zöldségek összeestek és kicsit lepirultak, felöntjük az alaplével, belereszeljük a gyömbért, és közepes lángon tovább főzzük. 

A parmezánchipshez a parmezánt lereszeljük, egy evőkanál segítségével kisebb kupacokat halmozunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit szétterítjük.  190 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 5-6 percig sütjük, amíg a tallérok szépen megpirulnak. 

MIkor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk a levest. Végül hozzáadjuk a sajos szendvicskrémet, valamint a citrom reszelt héját és kifacsart levét is.  

A kész levest tányérba szedjük, parmezánchipsszel díszítjük, és hogy teljes legyen a kép, megszórjuk egy kevés fekete szezámmaggal és egy kis tejszínt is csurgatunk rá.

repas-sutotokkremleves-parmezanchipsszel (2)
Gyömbéres-répás sütőtökkrémleves parmezánchipsszel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Megjött a bekuckózós időszak! Amikor egy csésze teával a kezemben, Gilmore Girls-nézés közben megéhezek és nem tudom, mit is kéne enni, mindig e mellett a fűszeres, szívet melengető sütőtökkrémleves mellett döntök! Már csak egy kis fancy dekort teszünk rá, és mehet is a kép Instára! :D

Hozzávalók

6 főre
A leveshez
1.2 kg
hokkaidó tök
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
70 ml
olívaolaj
só, bors
1.5 l
zöldségalaplé
2
cm friss gyömbér
1 csomag
natúr sajtos szendvicskrém
(120 g-os kiszerelés)
1 db
citrom
A tetejére
150 g
reszelt parmezán sajt
100 ml
tejszín
2 ek
fekete szezámmag

A leves első lépéseként jól megmossuk a hokkaidó tököt, ugyanis a héját is fel fogjuk használni. Félbevágjuk, kiszedjük a magokat belőle, majd feldaraboljuk. A vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymákat a kés oldalával egyet ráütve szétnyomjuk, a sárgarépát pedig felkarikázzuk. A zöldségeket egy lábasba tesszük, nyakon öntjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon elkezdjük pirítani. Amikor a zöldségek összeestek és kicsit lepirultak, felöntjük az alaplével, belereszeljük a gyömbért, és közepes lángon tovább főzzük. 

A parmezánchipshez a parmezánt lereszeljük, egy evőkanál segítségével kisebb kupacokat halmozunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit szétterítjük.  190 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 5-6 percig sütjük, amíg a tallérok szépen megpirulnak. 

MIkor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk a levest. Végül hozzáadjuk a sajos szendvicskrémet, valamint a citrom reszelt héját és kifacsart levét is.  

A kész levest tányérba szedjük, parmezánchipsszel díszítjük, és hogy teljes legyen a kép, megszórjuk egy kevés fekete szezámmaggal és egy kis tejszínt is csurgatunk rá.

repas-sutotokkremleves-parmezanchipsszel (2)
Gyömbéres-répás sütőtökkrémleves parmezánchipsszel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a Gyömbéres-répás sütőtökkrémleves parmezánchipsszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept