A leves első lépéseként jól megmossuk a hokkaidó tököt, ugyanis a héját is fel fogjuk használni. Félbevágjuk, kiszedjük a magokat belőle, majd feldaraboljuk. A vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymákat a kés oldalával egyet ráütve szétnyomjuk, a sárgarépát pedig felkarikázzuk. A zöldségeket egy lábasba tesszük, nyakon öntjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon elkezdjük pirítani. Amikor a zöldségek összeestek és kicsit lepirultak, felöntjük az alaplével, belereszeljük a gyömbért, és közepes lángon tovább főzzük.
A parmezánchipshez a parmezánt lereszeljük, egy evőkanál segítségével kisebb kupacokat halmozunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit szétterítjük. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 5-6 percig sütjük, amíg a tallérok szépen megpirulnak.
MIkor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk a levest. Végül hozzáadjuk a sajos szendvicskrémet, valamint a citrom reszelt héját és kifacsart levét is.
A kész levest tányérba szedjük, parmezánchipsszel díszítjük, és hogy teljes legyen a kép, megszórjuk egy kevés fekete szezámmaggal és egy kis tejszínt is csurgatunk rá.

- Elkészítési idő: 40 perc