Hirdetés

Három nővér leves

Hozzávalók

4
főre
+
30 ml olaj
1 fej hagyma (kb. 180 g/fej)
4 gerezd fokhagyma
2 ek szardellapaszta
350 g sütőtök
1.6 l zöldségalaplé
só, bors
1 tk chilipehely
1 ek provence-i fűszerkeverék
310 g fehér bab
400 g konzerv kukorica
1 ek keményítő
200 ml főzőtejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Három nővér leves

A három nővér leves Észak-Amerika őslakosaitól ered. A három fő termény, a bab, a kukorica és a sütőtök mindegyike egy hasznos növény, ami azon kívül, hogy tápláló, egymást is segítik a növekedésben, akár a testvérek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
30 ml olaj
1 fej hagyma (kb. 180 g/fej)
4 gerezd fokhagyma
2 ek szardellapaszta
350 g sütőtök
1.6 l zöldségalaplé
só, bors
1 tk chilipehely
1 ek provence-i fűszerkeverék
310 g fehér bab
400 g konzerv kukorica
1 ek keményítő
200 ml főzőtejszín
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A három nővér leves elkészítéséhez közepesen erős lángon olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. 2-3 perc pirítás után jöhet bele a szardellapaszta és a felkockázott sütőtök, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük az alaplével. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit és a fűszerkeveréket, és puhára főzzük a tököt. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a lecsöpögtetett babot és kukoricát, majd mikor ismét felforrt, hozzáöntjük a tejszínnel kikevert keményítőt is. Egyet forralunk rajta, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, tálalhatjuk is a levesünket.

Három nővér leves
Három nővér leves
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: kb. 20 perc
  • Összesen: kb. 25 perc

Ha tetszett a három nővér leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?