Hozzávalók
- 30 ml olaj
- 1 fej hagyma (kb. 180 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek szardellapaszta
- 350 g sütőtök
- 1.6 l zöldségalaplé
- só, bors
- 1 tk chilipehely
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- 310 g fehér bab
- 400 g konzerv kukorica
- 1 ek keményítő
- 200 ml főzőtejszín
Hozzávalók
- 30 ml olaj
- 1 fej hagyma (kb. 180 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek szardellapaszta
- 350 g sütőtök
- 1.6 l zöldségalaplé
- só, bors
- 1 tk chilipehely
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- 310 g fehér bab
- 400 g konzerv kukorica
- 1 ek keményítő
- 200 ml főzőtejszín
A három nővér leves elkészítéséhez közepesen erős lángon olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. 2-3 perc pirítás után jöhet bele a szardellapaszta és a felkockázott sütőtök, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük az alaplével. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit és a fűszerkeveréket, és puhára főzzük a tököt. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a lecsöpögtetett babot és kukoricát, majd mikor ismét felforrt, hozzáöntjük a tejszínnel kikevert keményítőt is. Egyet forralunk rajta, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, tálalhatjuk is a levesünket.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: kb. 20 perc
- Összesen: kb. 25 perc
Ha tetszett a három nővér leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!