Hozzávalók
- 1 ek kacsazsír
- 1 db egész csontos csirkemell
- 4 db csirkeszárny
- 2 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 szál angolzeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- ½ db édeskömény
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 ujjnyi gyömbér
- 2 ág kakukkfű
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 db zsályalevél (opcionális)
- 1 db babérlevél
- Só, bors
- 1 ½ l víz
- 200 g csigatészta
Hozzávalók
- 1 ek kacsazsír
- 1 db egész csontos csirkemell
- 4 db csirkeszárny
- 2 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 szál angolzeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- ½ db édeskömény
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 ujjnyi gyömbér
- 2 ág kakukkfű
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 db zsályalevél (opcionális)
- 1 db babérlevél
- Só, bors
- 1 ½ l víz
- 200 g csigatészta
Egy nagyobb lábasban felhevítjük a zsiradékot, a csirkealkatrészeket mindegyik felükön alaposan lepirítjuk, majd félretesszük őket. A zöldségeket nagyobb darabokra vágva a lábasba dobjuk egy félbevágott hagymával és egy fej fokhagymával együtt. Kiskanállal meghámozunk egy gyömbér darabot és ezt is a zöldségekhez adjuk. Felöntjük 1,5 l vízzel, visszatesszük a húsdarabokat, majd a fűszercsokrot készítünk a zöldfűszerekből és ezt is a levesbe dobjuk. Kb. 40 percig főzzük a levest, majd a hagymát, a fokhagymát és az édesköményt kidobjuk a levesből és már tálalhatunk is. A szálaira szedett húst és a forró, sós vízben kifőzött csigatésztát egy tálba szedjük és rá is merjük a levest. Jó ételvágyat!