Hozzávalók
- 1 kg sárgabarack
- 3 - 4 ek barackpálinka (ha ez nincs, rum vagy vodka is megteszi)
- ½ db citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
- 20 g vaníliás cukor
- 1 ½ ek cukor (lehet több is, ízlés szerint)
- 250 g görög joghurt
- 600 ml hideg tej
- 200 ml hideg tejszín
Hozzávalók
- 1 kg sárgabarack
- 3 - 4 ek barackpálinka (ha ez nincs, rum vagy vodka is megteszi)
- ½ db citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
- 20 g vaníliás cukor
- 1 ½ ek cukor (lehet több is, ízlés szerint)
- 250 g görög joghurt
- 600 ml hideg tej
- 200 ml hideg tejszín
A barackokból 2-3 keményebb darabot meghámozunk, 1 x 1 centis kockákra vágjuk, meglocsoljuk őket a barackpálinkával, és a hűtőbe tesszük pihenni. A többi barackot forró vízzel nyakon öntjük, és 2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, lehúzzuk a héjukat és kiszedjük a magjukat. Egy turmixba tesszük őket, meglocsoljuk a citromlével és ráreszeljük a citrom héját is. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a joghurtot, és krémesre zúzzuk. Ezután beleöntjük a tejet és a tejszínt, és ezekkel is összeturmixoljuk a levesünket. (Azért tesszük később bele a tejet és a tejszínt, hogy semmiképp ne csapódjon ki, hanem szép, krémes levest kapjunk.) A behűtött, pálinkás barackkockákkal tálaljuk a krémlevest.
Ha tetszett a hideg sárgabarack-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!