Hirdetés
Karácsonyi menü

Hideg sárgabarack-krémleves

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg sárgabarack
3 - 4 ek barackpálinka (ha ez nincs, rum vagy vodka is megteszi)
½ db citrom leve
1 db citrom reszelt héja
20 g vaníliás cukor
1 ½ ek cukor (lehet több is, ízlés szerint)
250 g görög joghurt
600 ml hideg tej
200 ml hideg tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Hideg sárgabarack-krémleves

Ha csak pár perced van, de szeretnél kezdeni valamit a csodás, érett sárgabarackokkal, akkor mindenképp készítsd el ezt a krémlevest! Ráadásul ez a verzió főzés nélküli, így nem kell a tűzhely mellett aszalódni, mert csak egy turmixgépre lesz hozzá szükséged! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg sárgabarack
3 - 4 ek barackpálinka (ha ez nincs, rum vagy vodka is megteszi)
½ db citrom leve
1 db citrom reszelt héja
20 g vaníliás cukor
1 ½ ek cukor (lehet több is, ízlés szerint)
250 g görög joghurt
600 ml hideg tej
200 ml hideg tejszín
Bevásárlólistához adom

A barackokból 2-3 keményebb darabot meghámozunk, 1 x 1 centis kockákra vágjuk, meglocsoljuk őket a barackpálinkával, és a hűtőbe tesszük pihenni. A többi barackot forró vízzel nyakon öntjük, és 2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, lehúzzuk a héjukat és kiszedjük a magjukat. Egy turmixba tesszük őket, meglocsoljuk a citromlével és ráreszeljük a citrom héját is. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a joghurtot, és krémesre zúzzuk. Ezután beleöntjük a tejet és a tejszínt, és ezekkel is összeturmixoljuk a levesünket. (Azért tesszük később bele a tejet és a tejszínt, hogy semmiképp ne csapódjon ki, hanem szép, krémes levest kapjunk.) A behűtött, pálinkás barackkockákkal tálaljuk a krémlevest.   

Hideg sárgabarack-krémleves

Ha tetszett a hideg sárgabarack-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások