Street Kitchen

Húsvétisonkaleves

Húsvéti sonkaleves

Hozzávalók
2 szál
sárgarépa
2 szál
petrezselyemgyökér
60 g
sertészsír
2 fej
hagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
néhány szál újhagyma
1 tk
kömény
2 tk
pirospaprika
2 db
babérlevél
szerecsendió
1 tk
szárított lestyán
2 l
sonkafőző lé
500 g
a sonkából
2 db
krumpli
2 ek
tejföl
1 ek
liszt
1 tk
mustár
1 ek
tejszínes torma
5 - 6 db
tojás

Elkészítés

A sonkaleves elkészítésének első és legfontosabb pontja, hogy a húsvétra főzött sonka levét megmentjük, és a benne főtt sonkából 500 grammot félreteszünk. :)

A leveshez először egy nagyobb fazékban elkezdjük pirítani a megtisztított, karikára vágott répát és petrezselyemgyökeret. Hozzáadjuk a zsírt, a meghámozott, finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, és erősen lepirítjuk, illetve mehet még bele egy kevés az újhagyma fehér részéből.

Jöhetnek szép sorban a fűszerek: köménnyel, pirospaprikával, babérlevéllel, szerecsendióval és lestyánnal ízesítjük, majd felöntjük a sonkafőző lével, és beletesszük a megtisztított, felkockázott krumplit és szintén kockákra vágott sonkát is. 

Amikor a krumpli puhára főtt, habarást készítünk, amihez a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, a mustárral és a tormával, majd hőkiegyenlítéssel az ételhez adjuk. Kiforraljuk 2-3 perc alatt, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, és kb. 10 percig, szigorúan keverés nélkül tovább főzzük. Az újhagyma felkarikázott zöld részével megszórva tálaljuk.

sonkaleves
Húsvéti sonkaleves

Ezek a húsvéti ételek is érdekelhetnek:

Lajos-féle húsvéti porchetta

Vörösboros nyúlpaprikás tojásos galuskával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A húsvéti sonka főzőleve drága kincs, ki ne öntsétek! Nemcsak bablevesnek vagy krumplilevesnek, de egy húsvéti sonkalevesnek is tökéletes.

Hozzávalók

5 - 6 főre
2 szál
sárgarépa
2 szál
petrezselyemgyökér
60 g
sertészsír
2 fej
hagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
néhány szál újhagyma
1 tk
kömény
2 tk
pirospaprika
2 db
babérlevél
szerecsendió
1 tk
szárított lestyán
2 l
sonkafőző lé
500 g
a sonkából
2 db
krumpli
2 ek
tejföl
1 ek
liszt
1 tk
mustár
1 ek
tejszínes torma
5 - 6 db
tojás

A sonkaleves elkészítésének első és legfontosabb pontja, hogy a húsvétra főzött sonka levét megmentjük, és a benne főtt sonkából 500 grammot félreteszünk. :)

A leveshez először egy nagyobb fazékban elkezdjük pirítani a megtisztított, karikára vágott répát és petrezselyemgyökeret. Hozzáadjuk a zsírt, a meghámozott, finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, és erősen lepirítjuk, illetve mehet még bele egy kevés az újhagyma fehér részéből.

Jöhetnek szép sorban a fűszerek: köménnyel, pirospaprikával, babérlevéllel, szerecsendióval és lestyánnal ízesítjük, majd felöntjük a sonkafőző lével, és beletesszük a megtisztított, felkockázott krumplit és szintén kockákra vágott sonkát is. 

Amikor a krumpli puhára főtt, habarást készítünk, amihez a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, a mustárral és a tormával, majd hőkiegyenlítéssel az ételhez adjuk. Kiforraljuk 2-3 perc alatt, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, és kb. 10 percig, szigorúan keverés nélkül tovább főzzük. Az újhagyma felkarikázott zöld részével megszórva tálaljuk.

sonkaleves
Húsvéti sonkaleves

Ezek a húsvéti ételek is érdekelhetnek:

Lajos-féle húsvéti porchetta

Vörösboros nyúlpaprikás tojásos galuskával

Ha tetszett a Húsvéti sonkaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept