Hozzávalók

5 - 6
főre
+
1.3 kg ALDI füstölt, nyers sonka
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma (nagy)
1 szál sárgarépa
10 - 15 szem egész bors
4 - 5 db babérlevél
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Így lesz szaftos és omlós a húsvéti sonka

A sonka a húsvéti asztal sztárja lehet, de csak akkor, ha jól van elkészítve. Mutatjuk, hogyan lesz szaftos és omlós főtt sonkátok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
1.3 kg ALDI füstölt, nyers sonka
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma (nagy)
1 szál sárgarépa
10 - 15 szem egész bors
4 - 5 db babérlevél
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A húsvéti sonka főzése egyszerűnek tűnhet, de a tökéletes végeredmény az apró részleteken múlik. Először is, ha nagyon sós sonkával van dolgunk, akkor érdemes néhány órára hideg vízbe áztatni, ettől puhább is lesz, mert veszít a sótartalmából.

A sonkát ezután bepattintjuk egy méretes fazékba, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és teszünk még hozzá 4-5 gerezd fokhagymát, 1 vöröshagymát, 1 sárgarépát, 10-15 szem borsot és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, lehabozzuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük, mérettől függően 1,5-2 órát. Mi most füstölt sertéscombsonkát használunk, de ízlés szerint választhattok lapockát vagy tarját is. Sőt, füstölt szárnyashúsból is készülhet a húsvéti sonka, ennek rövidebb főzési idő is elég, úgy 1-1,5 óra.

A főzési idő végén egy késsel vagy hústűvel teszteljük, hogy elég puha-e már a sonka. Ha a főzőlében hagyjuk kihűlni, még szaftosabb lesz a végeredmény. 

Végül szeleteljük, és tálaljuk a családnak, rokonoknak, barátoknak vagy a locsolkodóknak. A füstös főzőlevet pedig nehogy kidobjátok, érdemes lefagyasztani, mert király levesek alapja lehet!

húsvéti sonka főzése

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?