Hirdetés

A hütték tuti levese: Frittatensuppe

Hozzávalók

4
személyre

A csontleveshez

1 ½ kg húsos marhacsont
1 ek paradicsompüré
1 fej vöröhagyma
1 db karalábé
2 db angolzeller
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
3-4 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
3-4 szem csiperkegomba
1 db gyömbér
1 tucat egész tarkabors (vagy feketebors)

A palacsintabetéthez

126 g liszt
1 db tojás
1 tk só
3 dl tej
Hirdetés

A hütték tuti levese: Frittatensuppe

A gőzgombóc után hoztunk egy másik tipikus hütte kaját is. Ez nem más, mint a Frittattensuppe. Egy szuper húsleves, amibe cérnametélt vagy csigatészta helyett palacsintatésztát tesznek. Fontos, hogy ne hasonlítsátok például a mi tradicionális tyúkhúslevesünkhöz, de mindenképp próbáljátok ki, ha még nem tettétek!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre

A csontleveshez

1 ½ kg húsos marhacsont
1 ek paradicsompüré
1 fej vöröhagyma
1 db karalábé
2 db angolzeller
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
3-4 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
3-4 szem csiperkegomba
1 db gyömbér
1 tucat egész tarkabors (vagy feketebors)

A palacsintabetéthez

126 g liszt
1 db tojás
1 tk só
3 dl tej

Fotó: Puskás Nóri

A leveshez a csontokat vékonyan megkenjük paradicsompürével és forró sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre pirítjuk, majd egy jó nagy lábasba dobjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a csontokat, hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát, a gyömbért, borsot és a sót. Nagyon lassan, éppen csak gyöngyöző forrással főzzük legalább 4, de inkább 8 vagy akár 12 órán át, a főzés elején az esetleg képződő habot közben leszedegetjük. Ha a leves kész, kiszedünk belőle minden hozzávalót és egy szűrővel (akár egy textilpelenkával bélelve a még jobb hatásfokért) kristálytisztára szűrjük. A palacsintabetéthez a lisztet a tojással, a sóval és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, és folyton kevergetve hozzáadjuk a többi tejet is. Kevés olajjal kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk és hagyjuk kihűlni. Tálalásnál feltekerünk egy palacsintát és 3-4 mm vékony csíkokat vágunk belőle, majd a forró levesbe dobjuk. Megszórjuk újhagymával vagy petrezselyemmel és rögtön szervírozzuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások