Hozzávalók
- 5 db karalábé
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 ek vaj
- 1 l zöldségalaplé
A tálaláshoz
- 200 g törökmogyoró
- 4 - 6 ek szarvasgombaolaj (ízlés szerint)
- 4 - 6 ek juharszirup (ízlés szerint)
Hozzávalók
- 5 db karalábé
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 ek vaj
- 1 l zöldségalaplé
A tálaláshoz
- 200 g törökmogyoró
- 4 - 6 ek szarvasgombaolaj (ízlés szerint)
- 4 - 6 ek juharszirup (ízlés szerint)
Egy darab karalábét 1 x 1 centiméteres kockákra vágunk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és tálalásig félretesszük.
A szeletelt hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzádobunk négy darab kockákra vágott karalábét és a vajat. Pár percig még pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük. Amint megfőtt, turmixgépbe helyezzük a folyadékkal együtt, és pürésítjük, majd átpasszírozzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A törökmogyorót 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A levest a karalábékockákkal és a mogyoróval tálaljuk, majd megcsorgatjuk egy kevés juharsziruppal és szarvasgombaolajjal.
Ha tetszett a juharszirupos karalábé-krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!