Hirdetés

Juharszirupos karalábé-krémleves

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
5 db karalábé
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
só, bors
1 ek vaj
1 l zöldségalaplé

A tálaláshoz

200 g törökmogyoró
1 üveg üveg szarvasgombaolaj ((kicsi))
1 üveg juharszirup ((kicsi))
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Juharszirupos karalábé-krémleves

A szarvasgomba és a karalábé rendkívül jó párosítás. Igaz, hogy maga a szarvasgomba viszonylag drága alapanyag, de olaj formájában megengedhető, és elég pár csepp az erőteljes íz eléréséhez.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
5 db karalábé
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
só, bors
1 ek vaj
1 l zöldségalaplé

A tálaláshoz

200 g törökmogyoró
1 üveg üveg szarvasgombaolaj ((kicsi))
1 üveg juharszirup ((kicsi))
Bevásárlólistához adom

Egy darab karalábét 1 x 1 centiméteres kockákra vágunk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és tálalásig félretesszük. 

A szeletelt hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzádobunk négy darab kockákra vágott karalábét és a vajat. Pár percig még pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük. Amint megfőtt, turmixgépbe helyezzük a folyadékkal együtt, és pürésítjük, majd átpasszírozzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A törökmogyorót 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. 

A levest a karalábékockákkal és a mogyoróval tálaljuk, majd megcsorgatjuk egy kevés juharsziruppal és szarvasgombaolajjal.

Juharszirupos karalábé-krémleves

Ha tetszett a juharszirupos karalábé-krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások