Hozzávalók
- 1 db egész kakas (1,5 kg)
- 3 szál répa
- 2 szál paszternák
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 1 db paprika
- 2 db paradicsom
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- 3 cm-nyi gyömbér
- 50 ml konyak
- 100 g levestészta
Hozzávalók
- 1 db egész kakas (1,5 kg)
- 3 szál répa
- 2 szál paszternák
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 1 db paprika
- 2 db paradicsom
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- 3 cm-nyi gyömbér
- 50 ml konyak
- 100 g levestészta
A húst feldaraboljuk, majd alaposan átmossuk, ha véres, kicsit hideg vízbe áztatjuk.
Ezután leöntjük, felöntjük hideg vízzel, lassú tűzön felforraljuk, majd lehabozzuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, és egészben az alaplébe tesszük. A hagymákat elfelezzük, serpenyőben erősen megpirítjuk, majd a lébe tesszük, borsozzuk, és 3-4 óra hosszát gyöngyözve főzzük, amíg a hús leválik a csontról. Ezután a húst és a zöldségeket kivesszük, a levet átszűrjük, és sötétebb színűre visszaforraljuk. Amikor a színével elégedettek vagyunk, beállítjuk a sósságát, borsozzuk, és egy kis friss petrezselyemzölddel, illetve gyömbérrel frissítünk az ízén.
Sztenderd dolog az erőlevesek ízén dobni egy kis alkohollal, így a konyakot vagy brandyt is hozzáadjuk a végén, majd lezárjuk, és ismételten átszűrjük, de lehetőleg pelenkán vagy nagyon finom szövésű szűrőn.
A húst letépkedjük a csontról, a zöldségeket tetszőlegesen feldaraboljuk, a tésztát kifőzzük, és a forró lével tálaljuk.
Ha tetszett a kakaserőleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!