Hirdetés
Bespájzolva

Kakaserőleves

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
1 db egész kakas (1,5 kg)
3 szál répa
2 szál paszternák
1 db zellergumó
1 db karalábé
1 db paprika
2 db paradicsom
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kis csokor petrezselyem
3 cm-nyi gyömbér
50 ml konyak
100 g levestészta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kakaserőleves

A kakashús kicsit olyan, mintha fácánt vagy vad szárnyast ennétek. Sokáig kell főzni, és érdemes a húst szálaira tépkedni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
1 db egész kakas (1,5 kg)
3 szál répa
2 szál paszternák
1 db zellergumó
1 db karalábé
1 db paprika
2 db paradicsom
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kis csokor petrezselyem
3 cm-nyi gyömbér
50 ml konyak
100 g levestészta
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A húst feldaraboljuk, majd alaposan átmossuk, ha véres, kicsit hideg vízbe áztatjuk.

Ezután leöntjük, felöntjük hideg vízzel, lassú tűzön felforraljuk, majd lehabozzuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, és egészben az alaplébe tesszük. A hagymákat elfelezzük, serpenyőben erősen megpirítjuk, majd a lébe tesszük, borsozzuk, és 3-4 óra hosszát gyöngyözve főzzük, amíg a hús leválik a csontról. Ezután a húst és a zöldségeket kivesszük, a levet átszűrjük, és sötétebb színűre visszaforraljuk. Amikor a színével elégedettek vagyunk, beállítjuk a sósságát, borsozzuk, és egy kis friss petrezselyemzölddel, illetve gyömbérrel frissítünk az ízén. 

Sztenderd dolog az erőlevesek ízén dobni egy kis alkohollal, így a konyakot vagy brandyt is hozzáadjuk a végén, majd lezárjuk, és ismételten átszűrjük, de lehetőleg pelenkán vagy nagyon finom szövésű szűrőn.

A húst letépkedjük a csontról, a zöldségeket tetszőlegesen feldaraboljuk, a tésztát kifőzzük, és a forró lével tálaljuk.

Kakaserőleves
Kakaserőleves

Ha tetszett a kakaserőleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások