Hozzávalók
- 1 db egész kakas (kb. 1,5 kg)
- 3 szál répa
- 2 szál paszternák
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 ml száraz fehérbor
- 3 db babérlevél
- 1 ek mustár
- 1 ek keményítő
- 100 ml tejszín
- 150 g zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom
Tántorgó kakasraguleves
Hozzávalók
- 1 db egész kakas (kb. 1,5 kg)
- 3 szál répa
- 2 szál paszternák
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 ml száraz fehérbor
- 3 db babérlevél
- 1 ek mustár
- 1 ek keményítő
- 100 ml tejszín
- 150 g zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom
A kakast feldaraboljuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és közepes lángon lassan felforraljuk, majd lehabozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és beletesszük a lébe. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Ezután a húst és a zöldségeket kivesszük, kisebb darabokra vágjuk. A levet felöntjük a borral, kiforraljuk, majd beletesszük a babérlevelet is.
A mustárt elkeverjük a tejszínnel és a keményítővel, majd hőkiegyenlítéssel a léhez adjuk, és pár percig forraljuk. A zöldborsót beleszórjuk a lébe, visszatesszük a zöldségeket és a húst, friss petrezselyemmel ízesítjük, ízlés szerint citrommal savanyítjuk még egy kicsit, és már tálalhatjuk is.
Ha tetszett a tántorgó kakasraguleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!