Hirdetés
Bespájzolva

Tántorgó kakasraguleves

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
1 db egész kakas (kb. 1,5 kg)
3 szál répa
2 szál paszternák
1 db zellergumó
1 db karalábé
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
só, bors
200 ml száraz fehérbor
3 db babérlevél
1 ek mustár
1 ek keményítő
100 ml tejszín
150 g zöldborsó
1 csokor petrezselyem
1 db citrom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tántorgó kakasraguleves

A tántorgó kakas nevű étel alapvetően egy mustáros, savanykás, sok borral főtt ragu, ami levesnek sem kevésbé kiváló, így természetesen el is készítettük.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
1 db egész kakas (kb. 1,5 kg)
3 szál répa
2 szál paszternák
1 db zellergumó
1 db karalábé
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
só, bors
200 ml száraz fehérbor
3 db babérlevél
1 ek mustár
1 ek keményítő
100 ml tejszín
150 g zöldborsó
1 csokor petrezselyem
1 db citrom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kakast feldaraboljuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és közepes lángon lassan felforraljuk, majd lehabozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és beletesszük a lébe. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Ezután a húst és a zöldségeket kivesszük, kisebb darabokra vágjuk. A levet felöntjük a borral, kiforraljuk, majd beletesszük a babérlevelet is.

A mustárt elkeverjük a tejszínnel és a keményítővel, majd hőkiegyenlítéssel a léhez adjuk, és pár percig forraljuk. A zöldborsót beleszórjuk a lébe, visszatesszük a zöldségeket és a húst, friss petrezselyemmel ízesítjük, ízlés szerint citrommal savanyítjuk még egy kicsit, és már tálalhatjuk is.

kakasraguleves
Tántorgó kakasraguleves

Ha tetszett a tántorgó kakasraguleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások