Hirdetés

Kínaikel-főzelék fasírttal

Hozzávalók

2
főre
+

A főzelékhez

Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 150 g)
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 szál répa (kb. 130 g)
Hozzávaló kipipálva
150 g zellergumó (tisztítva)
Hozzávaló kipipálva
1 szál petrezselyemgyökér
Hozzávaló kipipálva
1 fej nagyobb kínai kel
Hozzávaló kipipálva
5 db krumpli (kb. 260 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
500 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
½ ek sriracha szósz
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika (még jobb, ha van füstölt)

A fasírthoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 140 g)
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
2 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
½ csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
250 g darált sertéshús
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
50 g zsemlemorzsa

A beleforgatáshoz

Hozzávaló kipipálva
zsemlemorzsa

A sütéshez

Hozzávaló kipipálva
olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kínaikel-főzelék fasírttal

Múltkor csak őrült nagy kelkáposztát találtam az üzletekben, így gondoltam, kihasználom a kisebb, kínai változatot. Szerintem jól működik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A főzelékhez

Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 150 g)
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 szál répa (kb. 130 g)
Hozzávaló kipipálva
150 g zellergumó (tisztítva)
Hozzávaló kipipálva
1 szál petrezselyemgyökér
Hozzávaló kipipálva
1 fej nagyobb kínai kel
Hozzávaló kipipálva
5 db krumpli (kb. 260 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
500 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
½ ek sriracha szósz
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika (még jobb, ha van füstölt)

A fasírthoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 140 g)
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
2 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
½ csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
250 g darált sertéshús
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
50 g zsemlemorzsa

A beleforgatáshoz

Hozzávaló kipipálva
zsemlemorzsa

A sütéshez

Hozzávaló kipipálva
olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kínai kel remek főzelék-alapanyag. Mutatjuk, hogyan fogjatok hozzá!

A főzelékhez egy krémes zöldségalapot fogunk készíteni. Ehhez a hagymát, a fokhagymát, a répát, a zellert és a petrezselyemgyökeret, valamint 2 db megtisztított krumplit kisebb darabokra vágunk. A kínai kelt is nagyobb darabokra felvágjuk, és a torzsáját a többi zöldséghez adjuk. Egy lábasban, erős lángon, az olajon alaposan lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük a fűszerköménnyel. Felöntjük az alaplével, beletesszük a srirachát, a pirospaprikát, és addig főzzük, amíg minden megpuhul. Ezután pürésítjük az alapot.

A kínai kel megmaradt zöldes leveleit ebbe az alapba szórjuk, és a maradék krumplit is felkockázva, majd fedő alatt, közepes lángon kb. 20 percig főzzük. 

Közben a fasírthoz felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben, közepes lángon megdinszteljük az olajon. Megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával és a finomra vágott petrezselyemmel.

Egy tálba tesszük a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát és a dinsztelt hagymát, majd alaposan összedolgozzuk. Golflabda méretű golyókat formázunk belőle, amiket megforgatunk a morzsában, majd 170 fokos olajban 7-8 perc alatt megsütjük, és papírtörlőre szedjük. A kínai kel főzeléket a fasírttal tálaljuk.

kinai-kel-fozelek
Kínaikel-főzelék fasírttal

Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a kínai kel főzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több főzelék, ha a kínai kel nem a kedvencetek:

Gyömbéres babfőzelék csirkeroláddal

Kelkáposzta-főzelék pulykahúsgolyóval

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?