Egyszerű levesek

Krumplilevessültbaconnel

Krumplileves sült baconnel

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
200 g
szeletelt bacon
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
4 db
babérlevél
1 tk
őrölt kömény
1 tk
fűszerpaprika
só, bors
500 g
burgonya
1.2 l
zöldségalaplé vagy víz
200 g
tejföl
1 ek
finomliszt
1 ek
10%-os ecet

Elkészítés

Egy fazékban, közepesen magas hőmérsékelten ropogósra sütjük a zsíron az 1 cm-es csíkokra vágott bacont. Ha elkészült, kivesszük belőle a szalonnát és tálalásig félrerakjuk. 

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát kb. 8 perc alatt. Rádobjuk a babérlevelet, köményt, fűszerpaprikát, sót és borsot, valamint a 2 cm-es kockákra vágott burgonyát. Felöntjük az alaplével és közepes hőmérsékleten megfőzzük a burgonyát. 

Ha megpuhult, akkor a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, 2-3 merőkanálnyit teszünk hozzá a forró levesből, elkeverjük és folyamatos keverés mellett belezúdítjuk a habarást, majd 2 perc forralással besűrítjük. Végül az ecettel beállítjuk az ízeket. A kész levest tányérokba szedjük és megszórjuk a pirított baconnel. 

Krumplileves sült baconnel
Krumplileves sült baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ez a gazdag burgonyaleves a bacon füstös ízével lesz igazán különleges, ami a hideg napokon különösen jólesik. A tejföl és az ecet egy kis savanykás csavart ad hozzá, amitől még izgalmasabb lesz. Ha szereted az ilyen tartalmas, ízletes leveseket, mindenképp próbáld ki a többi hasonló receptünket is:

Frankfurti leves kelbimbóval

Kolbászos-burgonyagombócos leves

Házi szejtán maláj laksa levessel

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Egy jó kis savanykás burgonyaleves következik, amit egy kis pirult szalonnával dobtunk fel. Laktató és egyszerű is egyben, úgyhogy semmiképp se hagyd ki!

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
200 g
szeletelt bacon
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
4 db
babérlevél
1 tk
őrölt kömény
1 tk
fűszerpaprika
só, bors
500 g
burgonya
1.2 l
zöldségalaplé vagy víz
200 g
tejföl
1 ek
finomliszt
1 ek
10%-os ecet

Egy fazékban, közepesen magas hőmérsékelten ropogósra sütjük a zsíron az 1 cm-es csíkokra vágott bacont. Ha elkészült, kivesszük belőle a szalonnát és tálalásig félrerakjuk. 

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát kb. 8 perc alatt. Rádobjuk a babérlevelet, köményt, fűszerpaprikát, sót és borsot, valamint a 2 cm-es kockákra vágott burgonyát. Felöntjük az alaplével és közepes hőmérsékleten megfőzzük a burgonyát. 

Ha megpuhult, akkor a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, 2-3 merőkanálnyit teszünk hozzá a forró levesből, elkeverjük és folyamatos keverés mellett belezúdítjuk a habarást, majd 2 perc forralással besűrítjük. Végül az ecettel beállítjuk az ízeket. A kész levest tányérokba szedjük és megszórjuk a pirított baconnel. 

Krumplileves sült baconnel
Krumplileves sült baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ez a gazdag burgonyaleves a bacon füstös ízével lesz igazán különleges, ami a hideg napokon különösen jólesik. A tejföl és az ecet egy kis savanykás csavart ad hozzá, amitől még izgalmasabb lesz. Ha szereted az ilyen tartalmas, ízletes leveseket, mindenképp próbáld ki a többi hasonló receptünket is:

Frankfurti leves kelbimbóval

Kolbászos-burgonyagombócos leves

Házi szejtán maláj laksa levessel

Ha tetszett a krumplileves sült baconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése