Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 200 g frankfurti virsli
- 40 g füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ db paprika (140 g/db)
- ½ db paradicsom (150 g/db)
- 1 mk paradicsompüré
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk majoránna
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- 300 g kelbimbó
- 500 g burgonya (tisztított mennyiség)
- 250 g kelkáposzta
- 200 g tejföl
- 2 tk finomliszt
Frankfurti leves kelbimbóval
Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 200 g frankfurti virsli
- 40 g füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ db paprika (140 g/db)
- ½ db paradicsom (150 g/db)
- 1 mk paradicsompüré
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk majoránna
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- 300 g kelbimbó
- 500 g burgonya (tisztított mennyiség)
- 250 g kelkáposzta
- 200 g tejföl
- 2 tk finomliszt
A frankfurti leves kelbimbóval recept első lépéseként egy lábasban olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a felkarikázott virslit, majd kiszedjük és félretesszük. A 0,5 cm-es kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edénybe tesszük és tepertősre sütjük. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a 0,5 cm-es kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd jöhet hozzá a paradicsompüré.
Ha jól megpirultak, pár csepp vizet öntünk rá, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és többször felöntve kevés vízzel, fél órán át főzzük. Majoránnával, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, majd beledobjuk a negyedelt kelbimbókat és kicsit átpirítjuk.
Ezután felöntjük 2 liter forró vízzel, majd beletesszük a 1,5 cm-es kockákra vágott burgonyát. Ha a krumpli félig megfőtt, jöhet hozzá a szintén 1,5 cm-es kockákra vágott kelkáposzta is. Amikor újra felforrt, a tejfölből, a lisztből és egy kevés vízből habarást készítünk, és hőkiegyenlítés után ezzel sűrítjük a levest. Végül hozzáadjuk a virslit, és amikor újból felforrt, el is készült a levesünk.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a frankfurti leves kelbimbóval recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!