Street Kitchen

Lajos-félebrokkolikrémleves

Lajos-féle brokkolikrémleves

Hozzávalók
120 ml
tejszín
1 fej
brokkoli
(500 g)
60 g
vaj
0.5 fej
hagyma
(50 g)
150 g
burgonya tisztítva
1.5 l
zöldségalaplé
0.5 mk
őrölt bors
1 csokor
petrezselyem
1 ek
keményítő
4 ek
szeletelt mandula

Elkészítés

Egy nagyon üde változatot mutatok most be, ha úgy tetszik, ez a Lajos-féle brokkolikrémleves. Ehhez a brokkoli minden részét fel tudjuk használni, egyedül a szár fás részét kell levágnunk. Ezután rózsáira szedjük a brokkolit, és a szárat is hasonló méretű darabokra vágjuk, majd megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy mikrózható tálban, lefedve, 800 W-on 5 perc alatt hőkezeljük a mikróban. 


Egy nagyobb lábasban közepes lángon felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a kockákra vágott burgonyát. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a feldarabolt petrezselyemleveleket.

Ha a burgonya puhára főtt, a mikrózott brokkoliból néhány szép rózsát félreteszünk a tálaláshoz, a többit hozzáadjuk a leveshez, majd felöntjük tejszínnel. Forrás után botmixerrel krémesítjük, és egy kevés vízben kikevert keményítővel sűrítjük. 


A szeletelt mandulát száraz serpenyőben, közepes lángon aranybarnára pirítjuk, végül a meghagyott brokkolirózsákkal és a pirított mandulával tálaljuk a levest.

Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves recept (Fotó: Street Kitchen)

Brokkoli nem csak krémlevesnek perfekt:

Cukkinis-brokkolis zabpalacsinta srirachás joghurttal

Rántott brokkoli

Tarjás-baconös brokkolifelfújt

www.streetkitchen.hu

Itt a tavasz, a természet zöldbe borul, ennek jegyében egy zöld receptet mutatok: egy örök klasszikust, a brokkolikrémlevest, méghozzá gyorsan és egyszerűen.

Hozzávalók

4 főre
120 ml
tejszín
1 fej
brokkoli
(500 g)
60 g
vaj
0.5 fej
hagyma
(50 g)
150 g
burgonya tisztítva
1.5 l
zöldségalaplé
0.5 mk
őrölt bors
1 csokor
petrezselyem
1 ek
keményítő
4 ek
szeletelt mandula

Egy nagyon üde változatot mutatok most be, ha úgy tetszik, ez a Lajos-féle brokkolikrémleves. Ehhez a brokkoli minden részét fel tudjuk használni, egyedül a szár fás részét kell levágnunk. Ezután rózsáira szedjük a brokkolit, és a szárat is hasonló méretű darabokra vágjuk, majd megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy mikrózható tálban, lefedve, 800 W-on 5 perc alatt hőkezeljük a mikróban. 


Egy nagyobb lábasban közepes lángon felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a kockákra vágott burgonyát. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a feldarabolt petrezselyemleveleket.

Ha a burgonya puhára főtt, a mikrózott brokkoliból néhány szép rózsát félreteszünk a tálaláshoz, a többit hozzáadjuk a leveshez, majd felöntjük tejszínnel. Forrás után botmixerrel krémesítjük, és egy kevés vízben kikevert keményítővel sűrítjük. 


A szeletelt mandulát száraz serpenyőben, közepes lángon aranybarnára pirítjuk, végül a meghagyott brokkolirózsákkal és a pirított mandulával tálaljuk a levest.

Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves recept (Fotó: Street Kitchen)

Brokkoli nem csak krémlevesnek perfekt:

Cukkinis-brokkolis zabpalacsinta srirachás joghurttal

Rántott brokkoli

Tarjás-baconös brokkolifelfújt

Ha tetszett a Lajos-féle brokkolikrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept