Hozzávalók
Hozzávalók 2 személyre
- 1 fej brokkoli
- 3 db tojás
- 3 ek liszt
- 4 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- só
A mártogatóshoz
- 2 db kaliforniai paprika vagy kápia paprika
- chili ízlés szerint
- só, bors
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 250 ml tejföl
Hozzávalók
Hozzávalók 2 személyre
- 1 fej brokkoli
- 3 db tojás
- 3 ek liszt
- 4 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- só
A mártogatóshoz
- 2 db kaliforniai paprika vagy kápia paprika
- chili ízlés szerint
- só, bors
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 250 ml tejföl
A brokkolit rózsáira szedjük, majd forrásban lévő sós vízbe dobjuk, újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd hideg víz alatt leszűrjük. A tojást villával felverjük, megsózzuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk a brokkolirózsákat: lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsába hempergetjük, majd bő forró olajban kisütjük őket.
A mártogatóshoz, a paprikákat és a fokhagymagerezdeket megsütjük 180 fokon kb. 40-50 perc alatt. A paprikát meghámozzuk, apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket összenyomjuk, és összekeverjük a tejföllel, chilivel és sózzuk, borsozzuk.
Ha tetszett a rántott brokkoli, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!