Street Kitchen

Lentejas,aspanyolokbrutálislencsefőzeléke

Lentejas, a spanyolok brutális lencsefőzeléke

Hozzávalók
300 g
lencse
100 g
chorizo
2 ek
olaj
1 szál
sárgarépa
1 fej
hagyma
(nagyobb)
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
pirospaprika
só, bors
2 db
babérlevél
600 ml
víz
pár csepp citromlé

Elkészítés

A lencsét pár órára vagy akár egy éjszakára beáztatjuk, majd leöntjük róla a vizet, és átmossuk.

A kolbászt karikákra vágjuk, és kissé lepirítjuk az olajon, majd mehet rá egészben a répa, a hagyma és a fokhagymagerezdek. Ezeket is lepirítjuk, nyugodtan kaphatnak sötétebb barna színt is, csak ne égjenek meg. Amikor lepirultak a zöldségek is, rárakjuk a lencsét, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a babérlevelet, és felöntjük a vízzel.

Fedő alatt, időnként átkevergetve, kb. 30 perc alatt puhára főzzük a lencsét. Ekkor eltávolítjuk belőle a babérlevelet, majd kivesszük a fokhagymagerezdeket, a hagymát és a répát, amiket egy aprítóban vagy botmixerrel leturmixolunk, és visszaöntjük a főzelékbe.

Átkeverjük, citromlével ízesítjük, és kész is vagyunk vele.

lentejas, spanyol lencsefőzelék
Lentejas

Ezek a lencsés kaják is érdekelhetnek:

Rakott lencse

Fűszeres lencsés szendvicskrém

Tejfölös lencsefőzelék sült kolozsvárival

www.streetkitchen.hu

Ez a lencsefőzelék elég hasonló a magyaros változathoz, de semmiképp sem szeretném a kettőt összehasonlítani. Szerintem mindkettő zseniális, és elvileg ha újévkor eszitek, rengeteg zseton fog a házhoz jönni, szóval mindenképp készítsétek el ezt a kolbászos, „zöldségpürés” változatot is!

Hozzávalók

3 - 4 főre
300 g
lencse
100 g
chorizo
2 ek
olaj
1 szál
sárgarépa
1 fej
hagyma
(nagyobb)
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
pirospaprika
só, bors
2 db
babérlevél
600 ml
víz
pár csepp citromlé

A lencsét pár órára vagy akár egy éjszakára beáztatjuk, majd leöntjük róla a vizet, és átmossuk.

A kolbászt karikákra vágjuk, és kissé lepirítjuk az olajon, majd mehet rá egészben a répa, a hagyma és a fokhagymagerezdek. Ezeket is lepirítjuk, nyugodtan kaphatnak sötétebb barna színt is, csak ne égjenek meg. Amikor lepirultak a zöldségek is, rárakjuk a lencsét, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a babérlevelet, és felöntjük a vízzel.

Fedő alatt, időnként átkevergetve, kb. 30 perc alatt puhára főzzük a lencsét. Ekkor eltávolítjuk belőle a babérlevelet, majd kivesszük a fokhagymagerezdeket, a hagymát és a répát, amiket egy aprítóban vagy botmixerrel leturmixolunk, és visszaöntjük a főzelékbe.

Átkeverjük, citromlével ízesítjük, és kész is vagyunk vele.

lentejas, spanyol lencsefőzelék
Lentejas

Ezek a lencsés kaják is érdekelhetnek:

Rakott lencse

Fűszeres lencsés szendvicskrém

Tejfölös lencsefőzelék sült kolozsvárival

Ha tetszett a Lentejas, a spanyolok brutális lencsefőzeléke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept