Hozzávalók
A lencsés részhez
- 2 ek olaj
- 250 g darált sertéshús
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- só, bors
- 2 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 300 ml víz
- 1 konzerv lencse
A tetejére
- 250 g tejföl
- só, bors
- 1 csipet füstölt paprika
A savanyúsághoz
- 1 csokor retek
- 5 db csemege uborka (kisebb)
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- só, bors
- 1 ek almaecet
- 2 ek olívaolaj
Az összeállításhoz
- 200 g előgőzölt barna rizs
Rakott lencse
Hozzávalók
A lencsés részhez
- 2 ek olaj
- 250 g darált sertéshús
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- só, bors
- 2 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 300 ml víz
- 1 konzerv lencse
A tetejére
- 250 g tejföl
- só, bors
- 1 csipet füstölt paprika
A savanyúsághoz
- 1 csokor retek
- 5 db csemege uborka (kisebb)
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- só, bors
- 1 ek almaecet
- 2 ek olívaolaj
Az összeállításhoz
- 200 g előgőzölt barna rizs
A barna rizst 20 perc alatt bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben az olajon alaposan megpirítjuk a darált húst, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, jöhet rá a sűrített paradicsom, a fűszerek, jól lepirítjuk, és felöntjük a vízzel. Ha felforrt, mehet bele a lecsepegtetett lencse, és 7-8 percig rotyogtatjuk.
A tejfölt elkeverjük a fűszerekkel. A savanyúság hozzávalóit felszeleteljük és összeforgatjuk.
Ezután egy tepsi aljára rakjuk a rizst, erre jöhet a lencsés ragu, majd a tejföl, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kicsit meg nem pirul. A savanyúsággal tálaljuk.
Ha tetszett a rakott lencse receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon