Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A leveshez

1 kg érett őszibarack
½ csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília
2 - 3 dl tej
1 ek görög joghurt
víz (opcionális)
citromlé

A levesbetéthez

1 - 2 ek vaj
zsályalevelek
szárított chili paprika
1 dl édes fehérbor
2 db őszibarack
kecskesajt ízlés szerint
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Őszibarack krémleves főzés nélkül

Állítólag nyáron illik napi 3 liter folyadékot bevinni: javasoluk, hogy ebből fél liter ez a hideg őszibarack krémleves legyen! Alig van vele meló, mert magát a levest még főzni sem kell, viszont grátisz adunk mellé egy nagyon finom levesbetét tippet is chilivel és zsályával turbózva.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A leveshez

1 kg érett őszibarack
½ csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília
2 - 3 dl tej
1 ek görög joghurt
víz (opcionális)
citromlé

A levesbetéthez

1 - 2 ek vaj
zsályalevelek
szárított chili paprika
1 dl édes fehérbor
2 db őszibarack
kecskesajt ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

Az őszibarackokat meghámozzuk és a magok nélkül tumixgépbe dobáljuk őket. Ízesítjük vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Adunk hozzá még tejet, görög joghurtot és zúzunk rajta egy nagyot. Ha hígabban szeretitek, akkor egy kevés vízzel lazíthattok az állagán és ha gondoljátok még citromlével is megbolondíthatjátok. Mehet is a hűtőbe.

Egy forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beledobjuk a friss zsályaleveleket és a morzsolt chili paprikát. Kicsit megpirítjuk őket és meglocsoljuk a fehérborral. Mikor újra felforrt az egész, beledobjuk a kockára vágott friss barackot és jól átforgatjuk.

A hideg levesre halmozzuk a zsályát, a chilit és a barackkockákat, végül pedig friss kecskesajtot morzsolunk az egészre.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások