Hozzávalók
A leveshez
- 1 kg érett őszibarack
- ½ csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília
- só
- 2 - 3 dl tej
- 1 ek görög joghurt
- víz (opcionális)
- citromlé
A levesbetéthez
- 1 - 2 ek vaj
- zsályalevelek
- szárított chili paprika
- 1 dl édes fehérbor
- 2 db őszibarack
- kecskesajt ízlés szerint
Hozzávalók
A leveshez
- 1 kg érett őszibarack
- ½ csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília
- só
- 2 - 3 dl tej
- 1 ek görög joghurt
- víz (opcionális)
- citromlé
A levesbetéthez
- 1 - 2 ek vaj
- zsályalevelek
- szárított chili paprika
- 1 dl édes fehérbor
- 2 db őszibarack
- kecskesajt ízlés szerint
Az őszibarackokat meghámozzuk és a magok nélkül tumixgépbe dobáljuk őket. Ízesítjük vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Adunk hozzá még tejet, görög joghurtot és zúzunk rajta egy nagyot. Ha hígabban szeretitek, akkor egy kevés vízzel lazíthattok az állagán és ha gondoljátok még citromlével is megbolondíthatjátok. Mehet is a hűtőbe.
Egy forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beledobjuk a friss zsályaleveleket és a morzsolt chili paprikát. Kicsit megpirítjuk őket és meglocsoljuk a fehérborral. Mikor újra felforrt az egész, beledobjuk a kockára vágott friss barackot és jól átforgatjuk.
A hideg levesre halmozzuk a zsályát, a chilit és a barackkockákat, végül pedig friss kecskesajtot morzsolunk az egészre.