Megúszós kaják

Rizsleves

Rizsleves

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
200 g
csirkemellfilé
1 szál
sárgarépa
(140 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(90 g/szál)
330 g
krumpli
180 g
rizs
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 ek
daráltpaprika-krém
1 tk
fűszerpaprika
1.5 l
alaplé
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A rizsleves elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a kb. 1 centis kockákra vágott csirkemellet, a 0,5 cm-es karikára vágott sárga- és fehérrépát, az 1 cm-es kockákra vágott krumplit, majd a rizst, és közepesen erős hőfokon 1 percig pirítjuk.

Ezután sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, a daráltpaprika-krémmel, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük az előre elkészített alaplével. Amikor forr, beletesszük a csokor petrezselymet, és közepes hőfokon, kb. 15 perc alatt készre főzzük, majd tálaljuk.

rizsleves
Rizsleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Kedvenc köreted a rizs? Az a jó benne, hogy szinte bármihez illik, és lehet főszereplője egy fogásnak, vagy csak kiegészítője, de még desszert is készülhet belőle! A rizsleves után ezeket is próbáld ki!

Pirított rizs sütőben

Peri-peri csirke zöldséges rizzsel

Mogyoróvajas sült tofu mangós salsával, pirított rizzsel

Mangós ragacsos rizs

www.streetkitchen.hu

A rizs nemcsak köretként, de levesbetétként is abszolút megállja a helyét. Pláne egy olyan levesben, ami tele van zöldséggel és még húst is tartalmaz.

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
200 g
csirkemellfilé
1 szál
sárgarépa
(140 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(90 g/szál)
330 g
krumpli
180 g
rizs
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 ek
daráltpaprika-krém
1 tk
fűszerpaprika
1.5 l
alaplé
1 csokor
petrezselyem

A rizsleves elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a kb. 1 centis kockákra vágott csirkemellet, a 0,5 cm-es karikára vágott sárga- és fehérrépát, az 1 cm-es kockákra vágott krumplit, majd a rizst, és közepesen erős hőfokon 1 percig pirítjuk.

Ezután sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, a daráltpaprika-krémmel, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük az előre elkészített alaplével. Amikor forr, beletesszük a csokor petrezselymet, és közepes hőfokon, kb. 15 perc alatt készre főzzük, majd tálaljuk.

rizsleves
Rizsleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Kedvenc köreted a rizs? Az a jó benne, hogy szinte bármihez illik, és lehet főszereplője egy fogásnak, vagy csak kiegészítője, de még desszert is készülhet belőle! A rizsleves után ezeket is próbáld ki!

Pirított rizs sütőben

Peri-peri csirke zöldséges rizzsel

Mogyoróvajas sült tofu mangós salsával, pirított rizzsel

Mangós ragacsos rizs

Ha tetszett a Rizsleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept