Hozzávalók
- 100 g ragacsos rizs
- 150 ml víz
- 100 ml kókusztej
- 2 ek kristálycukor
- ½ mk só
- 1 db érett mangó
- 1 tk pirított szezámmag
Hozzávalók
- 100 g ragacsos rizs
- 150 ml víz
- 100 ml kókusztej
- 2 ek kristálycukor
- ½ mk só
- 1 db érett mangó
- 1 tk pirított szezámmag
A mangós ragacsos rizs elkészítésének első lépése, hogy a ragacsos rizst egy fazékba tesszük, felöntjük 100 ml vízzel, és 1 órán keresztül áztatjuk.
Ez idő alatt a kókusztejet egy kisebb fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és pici sót, és alacsony lángon hagyjuk, hogy feloldódjanak, majd félretesszük későbbre. Mikor letelt az 1 óra, a rizst felöntjük a maradék vízzel és a kókusztejes keverék felével, majd közepes lángon felforraljuk. Amikor felforrt, alacsony lángra kapcsolunk, majd lefedve 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor lejárt az idő, lekapcsoljuk a tűzhelyet, de még 15 percig hagyjuk, hogy a fedő alatt tovább puhuljon a rizs. Közben felszeleteljük a mangót.
Jöhet a tálalás: egy tányérba szedjük a rizst, és kicsit meglocsoljuk a maradék édesített kókusztejjel. Megszórjuk szezámmaggal, majd a mangószeletekkel együtt kínáljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: 60 perc
Ha tetszett a ragacsos rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!