Hozzávalók
A rizshez
- 2 szál újhagyma
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 350 g főtt rizs
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- só
- ½ tk chilipehely
- 3 - 4 ek étolaj
A szószhoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek mirin
- 1 ek méz
A tálaláshoz
- 2 tk szezámmag
Pirított rizs sütőben
Hozzávalók
A rizshez
- 2 szál újhagyma
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 350 g főtt rizs
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- só
- ½ tk chilipehely
- 3 - 4 ek étolaj
A szószhoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek mirin
- 1 ek méz
A tálaláshoz
- 2 tk szezámmag
A pirított rizs recepthez elsőként felkarikázzuk az újhagymát, a lila hagymát pedig félfőre vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk a rizst a kétféle hagymával, a zöldborsóval, sóval, a chilipehellyel és az olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük a rizst, elegyengetjük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, így tele lesz nagyon extra ropogós rizsszemekkel.
A dresszinghez egy kis tálba reszeljük a fokhagymát és a gyömbért, és elkeverjük a szójaszósszal, a mirinnel és a mézzel. Végül a megsült rizsre csorgatjuk a szószt, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Tálaláskor szezámmagot szórunk a tetejére.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a pirított rizs recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!