Hirdetés

Rókagombakrémleves, az ízek és az illatok királya

Hozzávalók

4
főre
50 dkg rókagomba
2 db hagyma
2 ek olaj
só, bors
2 dl főzőtejszín
1 tk fűszerpaprika
5 dl alaplé
1 tk borsikafű
1 ½ l víz
Hirdetés

Rókagombakrémleves, az ízek és az illatok királya

Kedvenc gombalevesem a kedvenc gombámból. Hihetetlen színű és illatú a rókagomba. Mindenképpen erősen ajánlott kategória!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
50 dkg rókagomba
2 db hagyma
2 ek olaj
só, bors
2 dl főzőtejszín
1 tk fűszerpaprika
5 dl alaplé
1 tk borsikafű
1 ½ l víz

A rókagombát kevés sós vízben megfőzzük kb. 15-20 perc alatt. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon puhára dinszteljük, majd ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd néhányszor megkeverjük. Levesszük a tűzről, és mehet hozzá a leszűrt rókagomba. Felöntjük alaplével és a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket (a sóval csak óvatosan, hiszen az alaplé és a rókagomba is sós ), és még kb. 30 percet főzzük. Tejszínnel sűrítjük be, és opcionálisan tálalhatjuk csipetkével.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások